Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD voorstander van stimulering van verduurzaming

20 juni 20222 minute read

Recentelijk was er weer een Wassenaarse Klimaattafel en de Wassenaarse VVD was erbij. De bijeenkomst was in de Warenar en werd grotendeels verzorgd door de Groene Meent. Dit is een initiatief om inwoners te stimuleren om de ‘meent’, onze gemeenschappelijke samenleving, groen en leefbaar te houden. Voorbeelden zijn Fietsmaatjes, een scan van je huis om warmtelekken te detecteren, circulair shoppen en Samen Slim Rijden.

Inmiddels zijn er al vier deelauto’s die 100% elektrisch rijden verspreid opgesteld over Wassenaar en beschikbaar voor gebruik. Zo verdwijnen er steeds meer auto’s op fossiele brandstof, want delen is eigenlijk best makkelijk, CO2 neutraal en de lucht wordt schoner, de wereld groener.

Hoofdspreker was Pieter Aaldring die inspirerend vertelde over vier belangrijke factoren rondom vogels en insecten om de natuur (biodiversiteit) te versterken: Voedsel, Veiligheid, Voortplanten, Variatie (aan beplanting).

VVD-er Niek was blij verrast door de vele praktische voorbeelden voor de eigen tuin; dieren willen uw tuin liever niet te netjes hebben. U helpt de natuur met een bloemrijke tuin en gazon met insectenlokkende en zaaddragende kruiden en planten het hele jaar door. Bomen zijn goed voor beschutting, nestgelegenheid, een uitkijkpost en veilige slaappatroon en voedselbron. In het belang van vogels wordt aangeraden om uw kat zoveel mogelijk binnen te houden tijdens het broedseizoen want jonge merels kunnen aanvankelijk slecht vliegen. Een broedkast voor koolmees en pimpelmees kan helpen tegen de buxusmot. Meer tips op www.vogelwachtdelft.nl en www.Bouwnatuurinclusief.nl

VVD-er Sven Kramer, actief met verduurzamen en onder anderen Raad van Advies van de Wassenaarse Energie Coöperatie: “De Klimaattafel is een goede manier om met praktische voorbeelden inwoners te inspireren om energie en geld te besparen en bij te dragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Ik ben ook heel trots op het team van de WEC en het Adelbert college dat recentelijk circa 500 extra zonnepanelen heeft geïnstalleerd zodat alle Wassenaarders die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen toch mee kunnen profiteren van groene zonnestroom.”

De VVD roept alle Wassenaarders op om ook eens een bijeenkomst van de Klimaattafel te volgen.

Meedenken en meedoen bij de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op https://wassenaar.vvd.nl Vragen of opmerkingen: stuur een e-mail naar gerbrand.wassenaarsevvd@gmail.com

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top