Skip to content
Fotocredit: Hella Borking

Klio Esvelt tweede in schaak-NK in Spijkenisse

27 juni 202253 second read

Via een succesvolle HSB-voorronde in Zoetermeer had Klio Esvelt, lid van Bobby Fischer en schoolschaakster op de Montessorischool, zich geplaatst voor het NK t/m 9 jaar in Spijkenisse. In een groep van 48 spelers, waarvan 15 meisjes, eindigde Klio als zeventiende en tweede beste meisje, samen met Ayleanna Jermin uit Zoetermeer, met wie ze in de voorronde ook al gelijk eindigde.

Jeugdkampioen werd Hrdya Dinanath uit ’s-Hertogenbosch met een prachtige 100% score: 7 uit 7. Meisjeskampioene werd Niranjana Geneshram uit Eindhoven met 5 punten. Klio scoorde 4 overwinningen en een toernooiprestatierating van 350 punten boven haar startrating. Ze stond steeds met een plusscore aan de goede kant van de 50%.

In de G-categorie t/m 8 jaar speelde George Ren mee. Hier speelden 38 deelnemers hun partijen. Ook George behaalde 4 punten uit 7 ronden. Begonnen op rating als dertiende wist hij een bescheiden 2 plaatsen winst te boeken. Raghav Pathak uit Amsterdam won al zijn wedstrijden. Beste HSB-er was Leonid Leshko uit Delft met 5,5 punt en beste meisje Melody Zhang uit Eindhoven met 4,5 punt. Het toernooi verliep in een goede sfeer, terwijl de plaatselijke schaakclub voor een uitstekende organisatie zorgde.

Tags

Nederlands KampioenschapSchaakclub Bobby FischerSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top