Skip to content

Onveilige verkeerssituatie deel 3 : Het Tuinpad (met video)

27 juni 20222 minute read

In onze eerste twee artikelen over de onveilige verkeerssituaties in Wassenaar werd de verkeerssituatie op het Stadhoudersplein en in de Langstraat onder de loep genomen.
Nu stellen wij een nieuwe onveilige situatie aan de orde: het Tuinpad. Het Tuinpad is een zeer smalle straat met aan één zijde woonhuizen en aan de andere zijde laad-en los mogelijkheden voor de winkels van de Langstraat. Boven deze winkels is een aantal appartementen gesitueerd.

In het Tuinpad geldt éénrichtingsverkeer. Men mag met de auto rijden vanaf de Johan de Wittstraat richting de Achterweg. Zeer geregeld staat het verkeer in het Tuinpad vast en net zo vaak probeert op zo’n moment een automobilist zijn auto te keren en tegen het verkeer in terug te rijden. Een tegenligger zorgt dan voor dat de chaos compleet is.

De aan het Tuinpad gelegen parkeerterreintjes zijn in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van het Tuinpad, het Domineeslaantje en de appartementen aan de van Hogendorpstraat. Zij hebben daar een parkeervergunning voor. Maar meestal worden de plekken bezet door bezoekers van het centrum of mensen, die snel even een ijsje komen kopen.

“Auto’s worden ook vaak op de stoep geparkeerd, waardoor gevaarlijke situaties voor de voetgangers en het overige verkeer kunnen ontstaan”, aldus een bewoner.
Voor auto’s, die geparkeerd staan in de parkeervakken aan de straat bestaat een reëel gevaar, dat hun zijspiegels er afgereden worden door busjes of vrachtauto’s. Ook de regenpijpen aan de huizen moeten het ontgelden. Vrachtauto’s passen namelijk vaak op de millimeter door de straat.

Dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bleek onlangs nog. “Enige tijd geleden moesten er wat houten paaltjes tijdelijk verwijderd worden om een steiger te kunnen plaatsen”, vertelt de bewoner. “De vuilniswagen raakte per ongeluk een teruggeplaatst paaltje. Daardoor ontstond een gaslek. De brandweer moest er met een brandweerauto aan te pas komen om het lek te dichten.”

Op dit moment kijken de bewoners van het Tuinpad met angst en beven naar het centrumplan van de gemeente. In het huidige voorstel zal de Van Limburg Stirumstraat worden afgesloten om een groot terras te kunnen creëren voor La Casita. Zij vrezen, dat er door deze afsluiting nog veel meer verkeer vanaf de Johan de Wittstraat in de richting van de Achterweg via hun straatje zal gaan rijden.

 {youtube}/BcuRpMYloyk{/youtube}

Tags

Onveilige verkeerssituatiesTuinpadVideoWassenaar
Gerelateerde artikelen
Ingezonden: Bootverhuur Wassenaar Komt Er NIET
Back To Top