Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Italiaans Buffet met opbrengst voor Oekraïne groot succes! (met video)

4 juli 20222 minute read

Op zaterdag 2 juli werd bij de Dorpskerk aan het Plein een Italiaans buffet georganiseerd. Iedereen, die deel wilde nemen kon zich ervoor inschrijven of een kaartje kopen.
Initiatiefneemster Riet Nelisse had met haar team de avond tot in de puntjes geregeld. En gelukkig waren de weergoden de organisatie gunstig gezind. De tafels, die stonden opgesteld langs het hek bij de Dorpskerk, waren tot de laatste plaats gevuld.

“We houden deze avond ook een lotenverkoop ten bate van de bewoners en vluchtelingen uit Oekraïne”, vertelt Nelisse. “De opbrengst gaat volledig naar zaken, die vanuit een initiatief van de Amerikaanse school, naar de Oekraïners worden gebracht.”

De sfeervolle avond werd muzikaal opgeluisterd door twee Italiaanse muzikanten ‘Il Canzoniere Italiano’ genaamd. Zij gingen van tafel naar tafel met hun Italiaanse liederen. “Want”, zo vertelt de initiatiefneemster,” deze avond is tegelijk bedoeld als een soort reünie na de afgelopen corona jaren, waarin dit soort evenementen niet konden worden georganiseerd.”

De deelnemers genoten van het prima verzorgde Italiaanse buffet en een dessert bestaande uit echt Italiaans ijs van een Italiaanse ijscoman. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij het nuttige en het aangename op een geweldige wijze werden verenigd.

De organisatoren gaan na deze succesvolle avond niet op hun lauweren rusten, want op vrijdag 8 juli a.s. organiseren zij in de Dorpskerk iets van een geheel andere orde. Dan vindt een concert van het Tewkesbury Abbey Choir plaats. Dit Engelse koor bestaat uit 14 kinderen (tussen de 8 en 13 jaar) en 18 volwassenen.

Kaarten voor dit prachtige en voor Wassenaar unieke concert zijn verkrijgbaar bij boekhandel de Kler of via eventbrite.nl

{youtube}/X4eGNBwp6m8{/youtube} 

 

 

 

 

Tags

Goede doelItaliaans buffetOekraïneProtestantse Gemeente WassenaarVideoWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top