Ga naar hoofdinhoud
De Nutsschoolschakers op het podium, vergezeld door twee officials. Fotocredit: Anne-Marijn Huizenga

Nutsschool tweede bij Middenbouw-NK

6 juli 20222 minute read

In het Nederlands scholenschaakkampioenschap voor de categorie middenbouw (t/m groep 5) is de Nutsschool als tweede geëindigd. Een fraai resultaat, al kon de titel van 2019 niet geprolongeerd worden. In 2020 en 2021 ging het toernooi wegens de coronapandemie niet door.

Via een twintigtal voorronden hadden 24 scholen zich gekwalificeerd voor dit NK, dat in Schiedam plaats vond. In de voorronde van de Haagse schaakbond had de Nuts zich gemakkelijk geplaatst, terwijl ook de Kievietschool door mocht. In 12 groepen van 20 spelers speelden vijfdegroepers alleen tegen vijfdegroepers, analoog voor de vierde- en derdegroepers. Drie Wassenaarse spelers wisten hun groep te winnen: Daan Shen (groep 3 Nuts) met 7 uit 7, Valentijn Limpens (uitkomend voor groep 5 van de Leidse Anne Frankschool) ook met 7 uit 7, en George Ren (groep 4 Kieviet) met 6 uit 7.

Slechts vier scholen konden minstens 15 spelers op de been brengen. In deze categorie “grote teams” behaalde de St.Jozefschool uit Schiedam de eerste plaats met 233 punten. De Nuts eindigde met 220 punten op de tweede plek. Bij de middelgrote teams won het Slingertouw uit Eindhoven voor de Anne Frankschool. Bij de kleine teams (maximaal 9 spelers) won Elckerlyc Leiderdorp voor de Zevensprong uit Apeldoorn. Hier finishte de Kievietschool als tiende.

In het team van de Nutsschool speelden de vijfdegroepers Elliott Desportes (4 uit 7), Tristan Desportes, Harvey Champion, Tijn Velter, Florine Beelaerts, Fabi Luelmo, Ferran Schoonderwoerd en Sara Williams, de vierdegroepers Yuetong Wang, Reyn Hu, Veerle Idema, Nout Smit en Floris van Aalst, en de derdegroepers Daan Shen, Lisa Williams (4,5 uit 7), Cameron Champion en Harrison de Haan (beiden 4 uit 7), Oscar Tijsseling, Tobi Luelmo, Lilian Slavenburg en Jasper Brauckmann.

Op het laatste moment trok de organisatie in Utrecht zich terug, en was de St.Jozefschool bereid om de organisatie over te nemen. Ze brachten maar liefst 50 spelers in het veld, en zorgden samen met de KNSB voor een prima schaaktoernooi. Na het winnen van de titel lichtten ze de optie om nog twee jaar gastheer van het toernooi te zijn.

Tags

Nederlands KampioenschapSchaakclub Bobby FischerSchakenSchoolschakenWassenaar
Back To Top