Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Florence zoekt vrijwillige buschauffeurs om eropuit te gaan met bewoners en cliënten

7 juli 20223 minute read

Ouderenzorgorganisatie Florence is op zoek naar vrijwilligers met een groot rijbewijs. Wie ervaring heeft in het besturen van een touringcar is meer dan welkom. Florence wil samen met de chauffeurs ervoor zorgen dat bewoners leuke dagtochten kunnen maken. Het zorgen voor een fijne dagbesteding, kunnen doen wat je leuk vindt en andere mensen ontmoeten: ook dat is ouderenzorg.

Florence beschikt als ouderenzorgorganisatie al elf jaar over een eigen touringcar. De bus is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van woonzorgcentrum Steenvoorde en wordt ingezet voor de diverse locaties van Florence. Een bezoek aan een museum bijvoorbeeld of gezellig met elkaar lunchen levert een heel belangrijke bijdrage aan het welzijn van elke cliënt die meegaat.

Meerdere chauffeurs gezocht
Florence wil daarom graag in contact komen met meerdere mensen die als vrijwillige buschauffeur aan de slag willen. “We hebben de komende maanden weer veel touringcarritjes op de planning staan”, vertelt coördinator Saskia Roos van Florence. “Het is echt heel fijn om te zien hoeveel mensen plezier beleven aan de dagjes uit. Ook als vrijwilliger zul je ervan genieten, dat weet ik zeker.”

Sociaal en geduldig
Saskia Roos legt uit dat je als vrijwilliger ongeveer één of twee keer per maand een dagtochtje rijdt voor de cliënten. “Of meer, dat kan natuurlijk ook. Als vrijwilliger geef je zelf aan wat je wilt. We hebben op dit moment zo’n 25 vrijwillige chauffeurs en begeleiders. Met elkaar spreek je af wie welk uitje oppakt.” Het belangrijkste waar je volgens Saskia als vrijwillige chauffeur aan moet voldoen, is dat je in het bezit bent van een groot rijbewijs. “Maar daarnaast moet je het natuurlijk ook leuk vinden om met mensen om te gaan. We vragen om geduld en respect voor onze bewoners. Zij hebben soms ook wat extra ondersteuning nodig bij het in- en uitstappen.”

Voldoening als vrijwilliger
Op de website van Florence staat de vacature voor ‘Vrijwilliger touringcarchauffeur’ op dit moment open. Wie interesse heeft, kan direct reageren. “Als er mensen zijn die vragen hebben, dan kunnen ze altijd contact met mij opnemen. Dat kan via saskia.roos@florence.nl en 06 – 39 85 07 61. Ik vertel graag meer over hoe een vrijwilligersfunctie als deze heel veel voldoening en plezier kan geven. Ook bieden we kansen om je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Over Florence

Twintigduizend inwoners van de regio Haaglanden rekenen iedere dag op de zorgprofessionals van Florence. Onze 3.300 medewerkers en ruim 1.300 vrijwilligers helpen al deze mensen zoveel mogelijk het leven te blijven leiden dat hen lief is. Juist als hun gezondheid hen in de steek laat.

Tags

BuschauffeursFlorenceOproepVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top