Skip to content
Fotocredit: Duinrell

UPDATE | Duinbrand nabij Duinrell onder controle; park is open

8 juli 202254 second read

Vanmiddag leek het er even op dat pretpark Duinrell gedeeltelijk ontruimd moest worden ontruimd vanwege een grote duinbrand. Daarvan is uiteindelijk geen sprake geweest, meldt Duinrell/Haaglanden Veilig. 

De brandweer heeft veel brandweervoertuigen richting de duinen gestuurd. Ook een drone wordt ingezet om de omvang van de brand in de gaten te houden. Duinrell ligt pal naast natuurgebied Meijendel, een onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Vanwege de droogte van de afgelopen weken kan een brand in de duinen zich snel uitbreiden. 

UPDATE | Duinrell meldt dat vanmiddag omstreeks 12.00 uur brand was uitgebroken in het duingebied ter hoogte van Duinrell (buiten het park). De brandweer heeft direct groot opgeschaald om de brand te bestrijden. Zo ver bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er geen sprake van ontruiming van het park. Het Tikibad en het attractiepark zijn open

De brandweer heeft de brand in het duingebied ter hoogte van Duinrell grotendeels onder controle, er zijn geen vlammen meer zichtbaar. Naar schattIng heeft de brand gewoed in een duingebied ter grootte van 800 vierkante meter.

 

Tags

DuinbrandDuinrellOntruimingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top