Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Tuintelling.nl

Doe mee met de Tuinvlindertelling – van 15 t/m 17 juli (met video)

10 juli 20222 minute read

Welke vlinders vliegen er in jouw tuin? Tel mee met de tuinvlindertelling van 15 tot 17 juli en help ons de vlinders beter in kaart te brengen!


Hoe werkt het?

Kies een zonnig moment, want dan laten de meeste vlinders zich zien. Loop een rondje door de tuin en noteer gedurende 15 minuten alle vlinders die je ziet.

Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan kan het zijn dat je vlinders twee keer telt. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Voorbeeld: je ziet eerst 3 dagpauwogen tegelijk. Tien minuten later zijn er weer 2 dagpauwogen. Dan geef je door: 3 dagpauwogen.

Zie je later op de dag of één van de andere teldagen weer vlinders? Dan kun je die doorgeven via een nieuwe telling.

Bealangrijk: als je geen vlinders ziet is het ook belangrijk om dit door te geven. Deze data is net zo belangrijk als tellingen waar wel vlinders gezien zijn. Vul dan ‘0 dagvlinders gezien’ in in het tel formulier.

Leer vlinders herkennen
Vlinder gezien, maar weet je niet welke? Download de vlinderkaart van De Vlinderstichting.

Hoe vaak moet ik tellen?
Elke telling wordt gewaardeerd. Je mag dus zo vaak tellen als je wilt! Eén keer tellen is al voldoende om mee te doen. Maar je kunt ook 2, 3 of 10 keer tellen in je tuin.

Hoe lok ik vlinders naar mijn tuin?

{youtube}/Cgkh5vD-Iw0{/youtube}

Resultaten
Welke vlinders zagen we het vaakst? Wat zijn de verschillen met vorige jaren? Welke trends zijn er te zien? De belangrijkste resultaten publiceren we na de telling op deze pagina. Heb je meegeteld? Dan ontvang je via e-mail een seintje als de resultaten klaar staan.

Tags

TuintellingTuinvlindertellingVlindersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top