Skip to content
De huidige tentoonstelling in het Louwman Museum.

Sjoerd van Bilsen nieuwe conservator Louwman Museum

14 juli 20222 minute read

Sjoerd van Bilsen (47) treedt per 1 oktober in dienst van het Louwman Museum. Na 21 jaar werkzaam te zijn geweest als autojournalist voor de Telegraaf/Autovisie vervolgt hij zijn carrière als conservator van het Louwman Museum. Sjoerd zal zich hoofdzakelijk bezighouden met het behoud en beheer van de collectie en de vormgeving van het educatieprogramma.

Sjoerd van Bilsen: “Een historische dag! Ik droomde er altijd al van om deel uit te maken van het museumteam en die wens gaat in vervulling. Ik ben vereerd te zijn gevraagd voor deze verantwoordelijke functie. Met passie ga ik het imponerende automobiele erfgoed bewaken en zal ik iedereen enthousiasmeren voor de auto en de indrukwekkende collectie in het bijzonder.”

Sjoerd is geboren met benzine in het bloed. De auto geeft sturing aan zijn leven en hij maakte van zijn hobby zijn werk. Voor Autovisie’s videorubriek ‘Sjoerds Weetjes’ maakte hij maar liefst 300 afleveringen waarin hij zijn enorme autokennis en enthousiasme voor de vierwieler deelde. “Werken voor Autovisie was een droom die uitkwam en dat zal ik tot het laatste moment met plezier doen, maar elke autokenner weet waar het Louwman Museum voor staat. Het is een van de meest prestigieuze autocollecties ter wereld, zorgvuldig opgebouwd en prachtig gepresenteerd. Om betrokken te zijn bij deze fabelachtige collectie is voor mij de ultieme uitdaging.“

Foto Sjoerd van Bilsen

 

 

Tags

ConservatorDen HaagLouwman museumSjoerd van Bilsen
Gerelateerde artikelen
Back To Top