Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Julia Wesely

Concertpianiste Clara Biermasz in Kasteel Duivenvoorde

15 juli 20223 minute read

De concertpianiste, Clara Biermasz, zal op woensdag 7 september een feestelijk zomer pianorecital ten gehore brengen in de sfeervolle ambiance van Kasteel Duivenvoorde. Zij speelt werken van Chopin.

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entree: € 30,00

Voor meer informatie: www.toonzetter.nl of h.boshouwerkroet@planet.nl.nl tel 0625358951
Voorverkoopadressen: Mijn iDé Foto, Schoolstraat 184, 2252 CN Voorschoten en bij de drukker om de hoek, Industrieweg 52, 2254 AE Voorschoten, Telefoon: 06 51875468

Programma: 

Fryderyk Chopin

– Nocturne in C sharp minor Op. Posth.

– Mazurkas, Op.17
o Vivo e risoluto
o Lento, ma non troppo
o Legato assai
o Lento, ma non troppo

– Polonaise op. 40/nr. 2
– Polonaise op. 26 nr. 2 in es-groot

PAUZE

– Nocturne Op. 55, 1

– Mazurkas, Op.24

o Lento, in g klein
o Allegro non troppo, in C Groot
o Moderato con anima, in As Groot
o Moderato, in bes klein

– Ballade no. 3 in G minor op. 23

Over Clara Biermasz

De Nederlandse pianiste Clara Biermasz studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, aan de Franz Liszt Academie in Boedapest en aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Daar behaalde zij in 2012 haar Master-diploma met onderscheiding.
Ze won prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs (VSB prijs) op het Prinses Christina Concours in 1996 (regio noord) en een eerste prijs in Italië bij het internationale muziekconcours “ Premio Citta di Padova 2015”. In 2008 was Clara ook prijswinnaar bij de 18th International Chamber Music Competition in Thessaloniki (Griekenland).

Clara trad in Nederland op in o.a. de Doelen, het Vredenburg Utrecht, het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven en de Hermitage in Amsterdam. Daarnaast trad zij op in o.a. Oostenrijk bij het Chopin Festival Gaming, in het Wiener Konzerthaus, op het Beethoven Festival in Wenen en in Polen in het Chopin Centrum in Szafarnia. Verder trad zij op voor internationale radio- en televisiestations en op prestigieuze festivals, zoals de Settimane Musicali al Teatro Olimpico.

Clara gaf masterclasses voor de Kódaly Society in Wales (UK) en leidt jaarlijks een klas met jonge talenten in Gutenstein (Oostenrijk). Ook is zij geregeld gevraagd als jurylid bij internationale muziekconcoursen. Ze is artistiek directeur van de Chopin Stichting Nederland en van het Chopin Festival Nederland. Tevens is zij sinds 2019 vicepresident van de International Chopin Society, die gevestigd is in Wenen.

Ook kreeg zij beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Willem Mengelberg Fonds (2004, 2006, 2008), de Stichting Fonds voor de geld- en effectenhandel, de Stichting A.F.V.O.M.S, de Stichting Vreedefonds en de Stichting Niemeyer Fonds. Daarnaast ontving zij onlangs een beurs van de stad Wenen voor een nieuwe CD opname met werken van Chopin.

De pers:

..Haar subtiele spel doet mij aan Youri Egorov denken…’ (Jan Brokken, 2019)

‘…Het openingsconcert legde meteen de lat hoog. Pieter Wispelwey (….) speelde samen met Clara Biermasz de meest warmbloedige en emotioneel geladen Cellosonate van Chopin die de luisteraar zich kon wensen…’
(De Nieuwe Muze, november 2021)

“Ein außergewöhnliches Talent mit großen technischen Fähigkeiten” (Internationale Föderation der Chopin-Gesellschaften und der Internationale Chopin-Gesellschaft Wien 2011)

 

 

 

 

 

Tags

Clara BiermaszConcertDe ToonzetterKasteel DuivenvoordeVoorschoten
Back To Top