Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Dunea

Dunea: Terug van vakantie? Kraan doorspoelen! (met video)

16 juli 20222 minute read

Bent u langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water in de leidingen van uw huis een tijdje stilgestaan. Spoel bij thuiskomst de kranen in huis 1 minuut door om weer lekker vers en koel water te krijgen. Vang dit water op in bijvoorbeeld een emmer en gebruik het in en om het huis.

Water is een beperkt houdbaar product dat u het beste vers consumeert. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig bij thuiskomst de leidingen even door te spoelen. Dit bereikt u door alle koud- en warmwaterkranen even te openen. Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt. Daarna is het water weer lekker koel en zeer geschikt voor consumptie.

Hoe lang doorspoelen?
Voor een woning is een minuut doorspoelen voldoende. Organisaties met grotere waterinstallaties (langere leidingen) adviseren wij elk tappunt twee minuten door te spoelen. Brandslanghaspels kunt u daarbij overslaan.

Tips

  • Noteer de actie in uw telefoon om het niet te vergeten.
  • Begin met de kraan die het dichtste bij de watermeter zit.
  • Open van elk tappunt de koud- en warmwaterkraan.
  • Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt.
  • Ook door toiletten door te spoelen en douches te laten doorlopen, ververst u het water in de leiding. Maakt u daar gelijk schoon, dan hoeft doorspoelen geen verspilling te zijn.
  • Vergeet ook de buitenkraan en tuinslang niet. Brandslanghaspels kunt u overslaan.

Bron: Dunea

{youtube}/QmMR1r75rP4{/youtube}

Tags

DuneaKraan doorspoelenTipsVakantieVideoWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top