Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

17 juli 20223 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Zomerspeurtocht in de bibliotheek

In Bibliotheek Wassenaar hebben een aantal bekende boekenvriendjes zich verstopt. Kun jij ze vinden? En het is feest in Bibliotheek Voorschoten, want daar vieren we deze zomer een heleboel feestdagen tegelijk! Kun jij uitvinden welke feestdagen dat zijn?

Zet je speurneus op en kom deze zomer naar jouw bibliotheek! Los de puzzel op, en krijg een kleine verrassing als je het antwoord goed hebt.

Deze speurtocht is geschikt voor basisschoolkinderen. Vind je de puzzel nog wat moeilijk? Vraag dan aan je ouder of grotere broer of zus om je te helpen met het invullen van het antwoordenvel. Tot ziens in de bibliotheek en geniet van je vakantie!

Sonic the Hedgehog 2 in Filmhuis Wassenaar

Wat een heerlijke zomer hebben we! Lekker naar het strand of het meer…of is het je net iets te warm? Op dinsdag 19 en 26 juli om 14.00u vertonen wij de film Sonic 2 in ons Filmhuis en….we hebben airco! Koop dus snel je kaartje en kom met de kinderen voor een cool én koel uitje! Bestel je tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Laten we recyclen!

In de Bibliotheek breng je ook je lege cartridges, batterijen, afgedankte kleine elektrische apparaten en spaar-/ledlampen.
Voor CliniClowns zijn lege cartridges welkom en Wecycle zorgt voor het afhandelen van de rest. Recycle je met ons mee?

Zomercursus Botanisch Tekenen in de bibliotheek een groot succes
Deze zomer heeft Bibliotheek Voorschoten de samenwerking gezocht met Kasteel Duivenvoorde voor de cursus Botanisch Tekenen gegeven door Janneke van Laar.
Voor de eerste sessie van de zomercursus stond een exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde op het programma waar conservator Simone Nieuwenbroek een aantal prachtige collectiestukken liet zien die normaal gesproken op de planken van hun adels bibliotheek blijven staan!

Docent Janneke van Laar vulde aan met meer kennis over dit eeuwenoude ambacht en gaf alvast wat tips voor de komende sessies waarin de cursisten zelf aan de slag gaan geïnspireerd door alles dat we in de bibliotheek van Kasteel Duivenvoorde gezien hebben.

Deze geweldige combinatie wordt in het najaar herhaald in Bibliotheek Wassenaar. Houd voor de bekendmaking van de data de website in de gaten: www.obvw.nl/activiteiten

Digitale workshops in de bibliotheek

Vragen over digitale nalatenschap, veilig internetten of werken met Windows 10? Na de zomervakantie organiseren we weer enkele digitale workshops. Er zijn nog tickets beschikbaar! Bestel je tickets aan de balie of via obvw.nl/leren.

Digitale nalatenschap – Dinsdag 13 september in Bibliotheek Voorschoten

Veilig internetten – Dinsdag 11 oktober in Bibliotheek Wassenaar

Windows 10 – de basis – Start dinsdag 13 september in Bibliotheek Wassenaar en dinsdag 1 november in Bibliotheek Voorschoten

Programma Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.
In Illusions Perdues ontdekt Lucien – een jonge onbekende dichter net nieuw in Parijs op zoek naar roem – dat achter de schermen alles wordt gekocht en verkocht, zowel de literatuur als de pers, politiek als gevoelens, reputaties als zielen. Hij ervaart liefhebben, lijden en uiteindelijk hoopt hij zijn illusies te overleven.

Datum Aanvangstijd Film
vr 15 jul 20:00 Top Gun: Maverick
za 16 jul 20:00 Louis
ma 18 jul 20:00 Lunana, A Yak in the Classroom
di 19 jul 14:00 Sonic The Hedgehog 2 (NL)
wo 20 jul 20:00 Illusions Perdues
do 21 jul 13:30 Filmclub
vr 22 jul 20:00 Louis
za 23 jul 20:00 Top Gun: Maverick
ma 25 jul 20:00 El buen patrón
di 26 jul 14:00 Sonic The Hedgehog 2 (NL)
wo 27 jul 20:00 Lunana, A Yak in the Classroom
do 28 jul 13:30 Filmclub
vr 29 jul 20:00 Illusions Perdues
za 30 jul 20:00 Top Gun: Maverick

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaarWorkshops
Gerelateerde artikelen
Back To Top