Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Politieverhaal – ‘Ondanks de vervelende ervaring kregen we lieve woorden en chocola’

17 juli 202259 second read

Politieagenten maken de meest uiteenlopende gebeurtenissen mee. Unieke, grappige, verdrietige, maar ook hartverwarmende situaties. Hoofdagente Kitty van bureau Wassenaar blikt terug op kerst 2021, toen zij en haar collega een rustige, maar koude nachtdienst hadden.

Halverwege de nacht werd het duo opgeroepen door de meldkamer. ‘Een dame die de meldkamer belde, was bij haar keel gegrepen en beroofd van haar ketting’. Kitty en haar collega gingen direct naar de meldster toe, terwijl andere collega’s op zoek gingen naar de verdachte. ‘We vingen de vrouw op en gaven het signalement van de verdachte door aan onze collega’s’.

Via een getuige werd duidelijk dat de mogelijke verdachte een woning was ingegaan. ‘Hierop regelden we met de hulpofficier van justitie een machtiging om de woning te betreden. Binnen troffen we de gestolen ketting aan en konden we de verdachte aanhouden’.

Kitty vervolgt: ‘We konden de vervelende ervaring bij de meldster niet wegnemen, maar ze was ontzettend blij dat ze haar ketting uiteindelijk weer terug had. En natuurlijk ook dat de verdachte zo snel kon worden aangehouden. Als dank kregen we een kaart met lieve woorden en chocolade erbij. Dat had uiteraard niet gehoeven, maar was wel ontzettend attent van de meldster’.

Tags

HalskettingPolitiePolitie WassenaarPolitieverhaalPolitiewerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top