Ga naar hoofdinhoud

VVD: Zomerse vakantie overdenkingen – Niek Klooster

25 juli 20222 minute read

Tijdens onze vakantie hebben we getrokken met een camper door België en Frankrijk. Daarbij hebben we diverse oorlogsmonumenten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog bezocht. Dit was bijzonder indrukwekkend en zet je aan het denken.
Waar hebben al deze mannen destijds hun leven voor gelaten?

hoi Ik hoop niet dat we in de Oekraïne nu ook eenzelfde waanzinnige loopgravenoorlog krijgen, zoals in de Eerste Wereldoorlog 1914-1918 bij Ieper in België.
In Normandië ging het natuurlijk om de Tweede Wereldoorlog, waar zo velen hun leven lieten, opdat wij nu in vrijheid kunnen leven. Laten we die vrijheid, die ons rechten en plichten geeft, vooral koesteren en bewaken.

We hebben ook door het landschap veel gefietst. Ik vond de hoeveelheid graan percelen in Noord Frankrijk opvallend. Als Oekraine de graanschuur voor de wereld was/is, dan is Frankrijk misschien wel die voor West Europa. Waar wij nog hoofdzakelijk maïs lijken te hebben, staat er in Noord Frankrijk van alles! 

Biologische landbouw deed me vervolgens weer aan de corporatie Land van Ons denken, die net het perceel aan de Rijksstraatweg van Handelskwekerij Griffioen hebben overgenomen. 

Land van Ons wil de biodiversiteit en de natuurwaarde van haar percelen verhogen en doet dat door helemaal geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen meer te gebruiken. Strokenteelt en veel meer vogels en insecten horen hierbij.

Zo’n grondgebruik is zeker in Wassenaar uniek en goed passend in de nieuwe wijze van omgaan met milieu, waarover in de kranten zoveel wordt geschreven. We zullen er zeker de komende tijd nog veel van gaan zien en erover leren! 

 

Niek Klooster 

0614685979

ntm.klooster@gmail.com

Beoogd commissielid VVD Wassenaar

 

8FB7567F DD5F 45E5 98F1 7C24E951BBB6 

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top