Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

31 juli 20223 minute read

Deze week en in de komende periode is weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Extra sessie Botanisch tekenen in Bibliotheek Voorschoten
Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht.
Op 7 juli 2022 startte de zomercursus botanisch tekenen met een bezoek aan Duivenvoorde gevolgd door 2 sessies waarin de cursisten zelf aan de slag gingen onder begeleiding van docent Janneke van Laar.

Voor diegene die graag nog wat meer verdieping willen of wat extra tijd om de tekening af te maken hebben we besloten een extra sessie in te plannen op vrijdag 2 september in Bibliotheek Voorschoten.
Mocht je zelf thuis al aan de slag zijn gegaan en opzoek zijn naar aanwijzingen en tips van Janneke maar heb je niet meegedaan aan de cursus dan is aansluiten bij deze sessie ook mogelijk.

Vrijdag 2 september | 15.00 uur tot 17.00 uur
Bibliotheek Voorschoten
Leden € 17,50, niet-leden € 19,50 (inclusief consumptie, exclusief materialen)
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Maak kralen van verhalen!
We gaan kralen maken van papier. En we gebruiken niet zomaar papier…we maken ze met vrolijke pagina’s uit afgeschreven prentenboeken. De boeken krijgen dus een tweede leven en jij hebt er een vette sleutelhanger, vrolijke boekenlegger of mooi sieraad bij! Ben je benieuwd? Kom dan gezellig meedoen!

Vrijdag 2 september | 16.00 uur
Bibliotheek Voorschoten | Leeftijd vanaf 4 jaar
Leden € 2,50 | niet-leden € 3,50
Tickets via obvw.nl/jeugd

Spreekuren in de vakantie
Problemen met je computer, smartphone of tablet? Het Digitaal Spreekuur weet raad. Je bent welkom op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Voorschoten en 14.00 uur tot 16.00 uur in Wassenaar.

Lastige brief ontvangen? Formulieren invullen? De Formulierenbrigade helpt je weer op weg op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Voorschoten.

Heb je vragen over geldzaken of zorgen over geld? Kom naar het spreekuur van het Financieel Informatie Punt (FIP-loket) voor gratis advies. Maak een afspraak via obvw.nl/FIP.
Elke vrijdag van 13.30 uur tot 14.30 uur in Bibliotheek Voorschoten.

Enthousiaste voorleesvrijwilliger gezocht
Bibliotheek Wassenaar is op zoek naar een enthousiaste voorlezer om ons voorleesteam te versterken.
Onderzoek wijst uit dat voorlezen nog altijd heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen. De bibliotheek wil graag een plek zijn waar kinderen kunnen luisteren naar de mooiste en leukste verhalen.

Voorlezen

Ben jij een goede voorlezer en vind je het leuk om 1x per maand op zaterdagochtend van 11.15 tot 12.00 uur kinderen te vermaken door spannende en vrolijke verhalen voor te lezen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Mail ons via info@obvw.nl en wie weet luisteren kinderen binnenkort ademloos naar jou.

Programma Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.

Encore
Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (Retour en Bourgogne) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen…

Datum Aanvangstijd Film

ma 1 aug 20:00 Lunana, A Yak in the Classroom
di 2 aug 14:00 Illusions Perdues
wo 3 aug 11:00 Minions: Hoe Gru superschurk werd
wo 3 aug 20:00 Top Gun: Maverick
do 4 aug 13:30 Filmclub
vr 5 aug 20:00 Encore
za 6 aug 20:00 Délicieux
ma 8 aug 20:00 The Innocents
di 9 aug 14:00 Encore
wo 10 aug 11:00 Knor

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top