Ga naar hoofdinhoud
Onderschrift foto: Publiek geniet van de muziek op het Burchtplein. Archieffoto van Lily Armstrong

Plein Musique is er weer

2 augustus 20222 minute read

Na twee jaar van gedwongen afwezigheid is Plein Musique terug in Wassenaar. Corona haalde de voorbije jaren een streep door de openlucht concerten in de muziekkiosk op het Burchtplein. Anno 2022 wordt de traditie in ere hersteld.

Plein Musique pakt de draad op met vier concerten op twee zondagen. Muziekminnend Wassenaar krijgt dan weer een menu van verschillende stijlen voorgeschoten. Dit keer gaat het om jazz, blues, nederpop en ska. Bovendien hoeft het publiek zich niet te vervelen als op het podium de instrumenten verwisseld worden voor het tweede optreden. Volkszanger Jeffrey van Es zorgt dan voor een muzikaal intermezzo.

Op zondag 28 augustus gaat het spektakel van om twee uur van start. Dan gillen de gitaren van de bluesband Bas Paardekooper and the Blew Crue. Om drie uur volgt dan een optreden van de coverband De Deik, een oude bekende van Plein Musique. De band van Ewout de Bruijn speelt hits van De Dijk zoals Mag het Licht Uit en Binnen Zonder Kloppen.

Een week later, op zondag 4 september, gaat het verder met jazzmusicus Frits Landesbergen. Ook hij betrad eerder het podium op het Burchtplein als vibrafonist en orkestleider. De editie van Plein Musique wordt daarna afgesloten met Madless. Deze coverband brengt de hits van Madness met veel spelplezier op de planken en staat borg voor een aanstekelijke mix van ska en pop.

Tags

BurchtpleinOpenlucht concertenPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top