Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Dunea

Droogte heeft geen impact op drinkwaterlevering Dunea

6 augustus 20222 minute read

De ergste hitte is inmiddels achter de rug, maar de droogte nog niet. Het jaar 2022 is, net zoals 2018, een erg droog jaar. In de media verschenen deze week veel berichten over droogte en mogelijke watertekorten op diverse plekken in Nederland. De droogte van deze zomer heeft tot nu toe geen impact op de drinkwaterlevering van Dunea.

Dunea is goed voorbereid op droogte. De waterpeilen in onze infiltratieplassen in de duinen zijn op orde en de ondergrondse drinkwatervoorraden en de voorraadkelders zijn goed genoeg gevuld. Wel is in het drinkwatergebruik te zien dat mensen meer water gaan gebruiken naarmate het warmer wordt. Maar omdat een groot deel van onze klanten op vakantie is, blijft de drinkwatervraag nagenoeg gelijk.

Spreid uw watergebruik
Op heel warme dagen kan er een piek ontstaan op bepaalde uren. Veel mensen stappen tegelijkertijd onder de douche, sproeien de tuin of vullen het zwembad. Dan moeten de leidingen meer water vervoeren dan normaal en dat kan gevolgen hebben voor de waterdruk. Daarom roepen wij onze klanten het hele jaar op om bewust en duurzaam met drinkwater om te gaan. En op warme dagen het sproeien van de tuin of het vullen van een zwembad bij voorkeur op een rustig gebruiksmoment te doen: voor 7.00 uur ’s ochtends of na 22.00 uur ’s avonds. Kijk voor alle tips op onze waterbewustpagina.

Waterkwaliteit in orde
Ons drinkwater komt hoofdzakelijk uit de Maas en deels uit de Lek. De afvoer van de Maas is momenteel aan de lage kant. De kwaliteit van het Maaswater is op dit moment ruim voldoende voor inname. Dat we geen leveringsproblemen hebben neemt niet weg dat Dunea achter de schermen hard moet werken om aan onze kwaliteitsstandaarden te kunnen voldoen, zeker bij langdurige lagere waterafvoer. Hiervoor zijn structurele oplossingen nodig, lees meer over hoe klimaatverandering ook drinkwaterproductie Maas raakt.

Bron: Dunea

Tags

DrinkwaterDroogteDunea
Gerelateerde artikelen
Back To Top