Skip to content
Fotocredit: Wassenaarse Reddingsbrigade

Reddingsbrigade Wassenaar gebruikt kettingen om de strandoprit af te bakenen

11 augustus 20222 minute read

Regelmatig komt het voor dat de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) met gepaste spoed richting een melding moet met de auto en/of boot. Hiervoor wordt al vroeg alle materialen buitengezet, klaar om in actie te komen. De laatste jaren gebeurt het steeds vaker dat de oprit vol ligt met handdoeken, speelgoed en soms zelfs tenten. Dit zorgt voor oponthoud, juist wanneer elke seconde telt. Niet alleen de reddingsbrigade maakt gebruik van deze oprit, ook andere hulpdiensten zoals brandweer, politie en de KNRM.

In samenwerking met Gemeente Wassenaar en Brandweer Wassenaar is hier een oplossing voor bedacht. Elke ochtend, wanneer de reddingsbrigade aanwezig is, zetten zij kettingen langs de oprit richting zee. Houd de ruimte hiertussen vrij, zodat hulpverlenersvoertuigen snel langs badgasten ter plaatse kunnen komen. Op meerdere plekken is tussen de kettingen ruimte vrijgelaten, zodat je als badgast vrij bent om eerder naar links of rechts af te buigen en zo een lekker plekje op het strand te vinden.

De lifeguards van de WRB attenderen badgasten erop wanneer ze zichzelf op een niet handige plek installeren om te genieten van een dagje strand. Wij vragen de Wassenaarse badgasten om elkaar erop te wijzen, mocht een ander nietsvermoedend toch op de oprit plaatsnemen.

Het strand is groot genoeg, houdt u hier alstublieft rekening mee?

Bron: Wassenaarse Reddingsbrigade

Tags

StrandopritVrije doorgangWassenaarWassenaarse Reddingsbrigade
Gerelateerde artikelen
Back To Top