Ga naar hoofdinhoud

Herinneringen aan Marnix Krop

17 augustus 20222 minute read

Op zaterdag 13 augustus werd in een overvolle Dorpskerk afscheid genomen van onze dorps- en partijgenoot Marnix Krop. In de landelijke pers is uitvoerig bericht over zijn veelzijdige loopbaan, zijn werk voor de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de partij van de arbeid, waar hij o.a. adjunct-directeur was en zijn ambtelijke carrière die uitmondde in het waarnemend Ambassadeurschap in Frankrijk, gevolgd door het ambassadeurschap in Polen en Duitsland.

Ook zijn inzet om een biografie over Wim Kok te schrijven kwam uitvoerig aan de orde. Wat nauwelijks over het voetlicht is gekomen is zijn inzet in de lokale politiek.
Begin jaren negentig van de vorige eeuw werd Marnix voorzitter van de Partij van de Arbeid Wassenaar een uiterst boeiende tijd. Discussies werden door zijn natuurlijke intelligentie voorzien van een fantastische diepgang.

Samenwerking met de fractie zorgde voor een sterk inhoudelijk verkiezingsprogramma. Daarnaast volgde een uitgewerkt Woningbouw progamma met als hoogte punt een duurzaam plan voor woningen op de voormalige dierentuin locatie. Marnix had de leden overtuigd dat polarisatie in de politiek schadelijk is voor de democratie

Jarenlang kon je altijd bij hem terecht voor adviezen en voelde hij zich niet te groot voor het bezorgen van folders in verkiezingstijd. Afgelopen jaar was hij o.a. betrokken bij het lezing van Marjolein Moorman over haar boek ‘Rood in Wassenaar’ in de Wassenaarse bibliotheek. En op de laatste afdelingsbijeenkomst afgelopen juni discussieerde Marnix nog levendig mee over het recente coalitie akkoord van Wassenaar… We zullen zijn inbreng missen!

De Partij van de Arbeid Wassenaar dankt hem dat hij met zijn heerlijke vrolijke inbreng en vriendschap de afdeling vooruit hielp. Wij wensen Hedy en de kinderen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Partij van de Arbeid
Afdeling Wassenaar

Tags

In MemoriamIngezondenMarnix KropPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top