Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Ranglijst Elsevier: Wassenaar in top-30 beste gemeenten van Nederland

18 augustus 202239 second read

In de Elsevier-ranglijst van beste woongemeenten bezet Wassenaar de 28e plaats. Daarmee moet het Oegstgeest ruim voor zich laten als beste woongemeente van de regio, én van Zuid-Holland. Vorig jaar was Wassenaar nog de beste woongemeente van Zuid-Holland. Op de landelijke ranglijst die weekblad Elsevier jaarlijks presenteert, is de tiende stek voor Oegstgeest ingeruimd. Ook Zoeterwoude (24ste) staat hoog genoteerd. Buurgemeente Voorschoten staat op plek 41 op de ranglijst van 344 gemeenten. 

Regiogemeenten als Katwijk (70), Leiden (154), Noordwijk (78) en, iets verder uit de buurt, Alphen aan den Rijn (284) scoren beduidend lager. Het is de 25ste keer dat Elsevier en onderzoekbureau Bouter de klassering opmaken aan de hand van een lange lijst met 122 criteria en indicatoren. Die variëren van afhaalrestaurants, kinderopvang en geweldsmisdrijven tot openbaar vervoer en rommel op straat. 

 

 

Tags

Beste WoongemeenteElsevier WeekbladOnderzoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top