Skip to content
Fotocredit: Zorgvillaexpert.nl

Villa Sijthoff nieuwe opvanglocatie Oekraïners

19 augustus 202259 second read

Na bijna zes maanden is de oorlog in Oekraïne nog niet voorbij. Voor de meeste inwoners is het land nog altijd niet veilig om te wonen. Het is daarom heel mooi om te zien hoeveel gezinnen in Wassenaar zelf Oekraïense vluchtelingen opnemen en hoe het hele dorp klaar staat om de vluchtelingen te helpen.

Het Rijk heeft alle veiligheidsregio’s gevraagd 75.000 opvangplekken te creëren. Deze plekken worden verspreid over alle gemeenten in Nederland en afgezet tegen het aantal inwoners. Dit betekent dat Wassenaar 72 gemeentelijke opvangplaatsen beschikbaar moet hebben.

Villa Sijthoff
De gemeente heeft afgelopen maanden verschillende locaties onderzocht. Eén hiervan is Villa Sijthoff. Op 16 augustus heeft de gemeente een overeenkomst met de eigenaar gesloten om een deel van het pand te huren voor de tijdsduur van één jaar. Op 1 september is een deel van Villa Sijthoff gereed voor de opvang van 28-32 Oekraïners. Dit zullen vooral vrouwen en kinderen betreffen. Een groot deel hiervan komt uit de particuliere opvang. De gemeente heeft naast Villa Sijthoff nog negen andere opvanglocaties. Hiermee voldoet de gemeente aan de opgave die het Rijk heeft opgelegd.

Actuele informatie voor inwoners en Oekraïners leest u op Opvang vluchtelingen Oekraine | Wassenaar.

Tags

GemeenteOpvang vluchtelingen OekraïneVilla SijthoffWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top