Skip to content
Donovan Wisse (links) heeft met succes zijn wereldtitel verdedigd. Fotocredit: Kickboxing Fearless

Donovan Wisse verdedigt wereldtitel succesvol

22 augustus 202249 second read

Donovan Wisse blijft kickboks wereldkampioen. In zijn eerste titelverdediging sinds hij op 4 september 2021 tijdens Glory 78 in Rotterdam kampioen in het middengewicht werd, behield de 25-jarige Wisse zaterdag in Castello in het Duitse Düsseldorf zijn belt door Juri de Sousa te verslaan. Het werd na vijf ronden een unanieme puntenzege. Wisse traint bij Kickboxing Fearless in de Schoolstraat in Wassenaar. 

Het gevecht van Wisse, ook wel The Dreamchaser genoemd, was zaterdag co-main event in Duitsland tijdens Glory 81. Hij verbeterde zijn staat van dienst naar 17-1, inclusief 7-1 met twee knock-outs als Glory-vechter. De Sousa, 28, viel terug naar 43-7-1, inclusief twintig knock-outs. Het was het eerste gevecht voor de Portugees onder contract van de mondiale organisatie Glory.

Het main event in Düsseldorf gaat tussen Jamal Ben Saddik (36-8-1, 29 knock-outs) en Benjamin Adegbuyi (35-7, 20 ko’s). Het wordt een re-match. In 2018, toen ze voor het eerst tegenover elkaar stonden, behaalde Saddik al in de eerste ronde een knock-out.

Bron: De Ware Tijd 

Tags

Donovan WisseDusseldorfGlory 81KickboksenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top