Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Anton Overklift Vaupel Klein

Kleurrijke doop van een Curaçao’s Ka’i orgel

23 augustus 202256 second read

Op het feest van zijn 70e verjaardag werd door Paul Smulders een traditioneel Ka’i orgel uit Curaçao ten doop gehouden. Een ‘kaha di órgel’, zoals het orgel voluit heet, is een muziekinstrument, dat het midden houdt tussen een cilinderpiano en een orgel.

Serapio Pinedo, een legendarische persoonlijkheid uit Curaçao, heeft voordat hij overleed nog al zijn liefde voor de muziek van het eiland gestoken in het orgel, dat afgelopen zaterdag ‘Serapio’ gedoopt werd. Dit alles in het bijzijn van zijn dochter , Migali Pinedo, directeur van het ‘Museo do Kaí Orgel, haar man en haar zonen.

Het orgel werd deze middag bespeeld door Marfensel Osepa. Hij werd begeleid door een wiri-speler en de Antilliaanse dansgroep Chi Ku Cha danste op de Antilliaanse klanken. Het was een kleurrijk en sfeervol vertoon voor de aanwezige gasten.

Smulders onderhoudt warme banden met Curaçao, het eiland waar zijn echtgenote is opgegroeid. Na de doop zal het Ka’i orgel worden ingezet op de stoeterij van Smulders, waar het een waardevolle aanvulling zal gaan vormen op de dansorgelcollectie, die geregeld zal worden ingezet voor dansmiddagen of Antilliaanse avonden.

 

Tags

Ka'i orgelPaul SmuldersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top