q Sprankelende mini opera bij het Baljuwhuis - Wassenaarders.nl Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Sprankelende mini opera bij het Baljuwhuis

30 augustus 20222 minute read

Op zondag 28 augustus werd voor de 8e keer de Wassenaarse mini opera in de tuin van het Baljuwhuis opgevoerd. Wederom lieten de weergoden zich van hun goede kant zien en wederom waren er twee uitverkochte voorstellingen. De eerste voorstelling was gepland om 14.00 uur en de tweede om 16.30 uur. De eerste opvoering ving echter een half uur later aan, omdat één van de bezoekers onwel was geworden en een ambulance ter plekke moest komen.

Rond 14.30 uur opende sopraan Liat Alkan, begeleid op de piano door Uzi Heymann, alsnog het concert met vier liederen van Mozart. Vervolgens brachten sopranen Selma Harkink, Renate Arends, tenor Leon van Liere en bariton Berend Eijkhout hun versie van de opera ‘der Schauspieldirektor’ van Mozart en ‘Prima la musica, poi le parole’ van Salieri over het voetlicht. Dit alles onder de bezielende leiding van Jeroen Sarphati, die jaarlijks het artistieke deel van de Wassenaarse mini opera voor zijn rekening neemt.

In de prachtige tuin waren tevens kunstwerken te zien van beeldend kunstenaars Renée Hogeland en Eddy Greenwood. Neeltje Bangert verzorgde daar die middag een schilderwerkshop voor kinderen (foto onder). 

Na afloop was er voor alle bezoekers het gebruikelijke hapje en een drankje en kon men even gezellig napraten. Organisator Astrid Dekker en haar mede organisatoren kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Ieder jaar blijft het opnieuw een verrassing welke mini opera er het volgende jaar in de tuin van het Baljuwhuis zal worden opgevoerd. En ieder jaar kijken de bezoekers er weer reikhalzend naar uit.

PHOTO 2022 08 29 22 36 19

Tags

BaljuwhuisMini operaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top