Skip to content

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

4 september 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Taalhuis Voorschoten-Wassenaar: Taalondersteuning in eigen dorp
Wie onze taal niet goed kan spreken, lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel vlakken. De eerste stap is daarom: aan de slag met de Nederlandse taal. Het Taalspreekuur is een startpunt voor deze doelgroep.
Het Taalspreekuur is wekelijks van 10.00 tot 12.00 uur, in Bibliotheek Wassenaar op donderdagochtend, in Bibliotheek Voorschoten op vrijdagochtend.
Lijkt het je leuk om mensen te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal? Meld je aan als taalvrijwilliger via obvw.nl/taalhuis

Bibliotheek Wassenaar zoekt een enthousiaste voorlezer
Bibliotheek Wassenaar is op zoek naar een enthousiaste voorlezer om ons voorleesteam te versterken. Kom jij ons voorleesteam versterken?
Onderzoek wijst uit dat voorlezen nog altijd heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen. De bibliotheek wil graag een plek zijn waar kinderen kunnen luisteren naar de mooiste en leukste verhalen.

Ben jij een goede voorlezer en vind je het leuk om 1x per maand op zaterdagochtend van 11.15 tot 12.00 uur kinderen te vermaken door spannende en vrolijke verhalen voor te lezen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Mail ons via info@obvw.nl en wie weet luisteren kinderen binnenkort ademloos naar jou!

Werken bij de bibliotheek: Wij zijn op zoek naar een Officemedewerker
Wij zoeken een daadkrachtige collega die graag overal iets vanaf weet en een echte regelaar is. Jij bent een belangrijke schakel in onze organisatie. Als officemedewerker heb je een breed takenpakket waardoor je dag nooit saai is. Bij de bibliotheek moet er veel in goede banen geleid worden. Kortom: een functie vol verschillende werkzaamheden in een uitdagende omgeving voor 20-24 uur per week. Ben of ken jij onze nieuwe collega? Bekijk deze, en andere vacatures via obvw.nl/vacatures.

Workshop: Maak kralen van verhalen!

We gaan kralen maken van papier. En we gebruiken niet zomaar papier…we maken ze met vrolijke pagina’s uit afgeschreven prentenboeken. De boeken krijgen dus een tweede leven en jij hebt er een vette sleutelhanger, vrolijke boekenlegger of mooi sieraad bij! Ben je benieuwd? Doe gezellig mee!

Vrijdag 23 september om 15.30 uur in Bibliotheek Wassenaar
Toegang € 3,50
Tickets via obvw.nl/jeugd

Najaarscursus Botanisch Tekenen in Bibliotheek Wassenaar
Wegens groot succes van de zomercursus in Kasteel Duivenvoorde en Bibliotheek Voorschoten komt er ook een najaarscursus in Bibliotheek Wassenaar! Het blijkt dat de deelnemers graag meer tijd hebben voor het tekenen, dus deze sessie bestaat, naast het exclusieve bezoek aan Kasteel Duivenvoorde, uit maar liefst 3 ochtenden waarin je zelf aan de slag gaat met Janneke van Laar.

Start dinsdag 27 september | 10.00 – 12.00 uur
4 sessies | Bibliotheek Wassenaar
Leden € 89,-, niet-leden € 99,-
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Nieuwe cursus Windows 10 – de basis: Binnenkort van start in Bibliotheek Voorschoten én Wassenaar!
Je leert alles over de opbouw en het instellen van Windows 10 op jouw computer. Aan de hand van opdrachten en vragen ga je direct aan de slag!

220623 Windows 10

Start dinsdag 13 september | 10.30u in Bibliotheek Wassenaar
Start dinsdag 1 november | 14.00u in Bibliotheek Voorschoten
3 lessen | Leden €20,-, niet-leden € 25,-
Tickets via obvw.nl/leren

Workshop Digitale Nalatenschap in Bibliotheek Voorschoten
Wat gebeurt er met je digitale gegevens als jij er niet meer bent? Kunnen jouw nabestaanden dan bij de belangrijke informatie? En wat wil jij met je digitale voetstappen die je hebt nagelaten? Volg de workshop Digitale Nalatenschap en weet wat je digitaal achterlaat!

Dinsdag 13 september om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten
Leden €6,- / niet-leden €8,- incl. koffie/thee
Tickets via obvw.nl/leren

Filmhuis Wassenaar
Bestel je tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.
Nowhere Special is een indringend en lief Brits drama over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Samen ontdekken ze dat je op je gevoel moet vertrouwen.

Datum Aanvangstijd Film
vr 2 sep 20.00 uur Where the Crawdads Sing
za 3 sep 20.00 uur The Last Bus
ma 5 sep 20.00 uur Where the Crawdads Sing
di 6 sep 14.00 uur Nowhere Special
di 6 sep 20.00 uur The Last Bus
wo 7 sep 14.00 uur DC Club van Super-Pets (NL)
wo 7 sep 20.00 uur The Last Bus
do 8 sep 13.30 uur Filmclub
vr 9 sep 20.00 uur Nowhere Special
za 10 sep 20.00 uur Where the Crawdads Sing
ma 12 sep 20.00 uur Nowhere Special

Tags

BibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaarWorkshops
Gerelateerde artikelen
Back To Top