Skip to content
Fotocredit: Anton Overklift Vaupel-Klein

Drukbezochte 27ste editie Zwemloop Wassenaar

4 september 20224 minute read

Zondag 28 augustus jl. is het al vroeg een drukte van belang aan de Wassenaarse Slag. Zo langzamerhand weet het geroutineerde team van vrijwilligers, dat elk jaar met heel vaak dezelfde gezichten (maar ook veel nieuwe!) weer klaar staat, wel wat haar te doen staat. Met een heerlijk zonnetje en een enkel wolkje aan de hemel belooft het een prachtige dag te worden. Het lijkt wel of iedereen van de Zwemloop, de trots van organiserende vereniging WZK Tri-Team, heeft gehoord. Sterker nog, nieuwe deelnemers verzekeren de organisatie dat ze hadden gehoord dat dit “hèt evenement is, dat je niet wilt missen!”

Waar men vorig jaar nog met coronamaatregelen te maken had en bleef steken op 150 aanmeldingen, werd er dit jaar een deelnemerrecord gevestigd met in totaal 225 deelnemers. Nieuw was de Duintrailloop, waarbij de deelnemers het loopparcours van de zwemlopers aflegden, een pittige 10 km.

In de loop van de middag werd de zee wat onstuimiger, met een flinke stroming. Tijdens de briefing werden de deelnemers hierover ingelicht en kregen zij tips hoe de boeien te benaderen. Ondanks dat, bleek het vooral bij het zwemonderdeel van de halve afstand, toch een hele klus om de boeien te ronden, en enkelen lukte het dan ook niet helaas. De Wassenaarse Reddingsbrigade was zoals elke editie aanwezig, met o.a. waterscooters die de zwemmers goed in de gaten hielden. Het is altijd een fijn moment om te weten dat iedereen weer op het strand is aangekomen, zo ook nu!

Het loopparcours ging zoals altijd via het strand en de mul-zand strandopgang richting de Ganzenhoek. Aldaar stonden de vrijwilligers klaar bij de verzorgingspost op een centrale plek waar de deelnemers meerdere malen langs konden lopen. Hier had men het voor het eerst ook druk met de verzorging van de Duintrail-deelnemers. Door het heerlijke zonnige weer, was ook dit parcours een flinke uitdaging, de temperatuur loopt daar immers flink op. Hoewel de EHBO’ers van de WRM klaarstonden om de handen uit de mouwen te steken, was dit gelukkig niet nodig.

De vele toeschouwers werden op de hoogte gehouden door speaker Teun de Reede, in de regio zeer bekend van o.a. de Leiden Marathon en het Zorg & Zekerheidscircuit. Hij gaf de deelnemers, zoals hij alleen kan, een geweldig onthaal op de finish, die bereikt werd na het beklimmen van een laatste, uitdagende klim, ter hoogte van Strandpaviljoen Sport.

De finishboog van de firma Allesennogmeer gaf weer een stukje extra cachet en was op grote afstand zichtbaar. Daarnaast is het zeker ook vermeldenswaard om alle vrijwilligers, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest, in het zonnetje te zetten! Samen hebben zij er voor gezorgd dat het weer een fantastische dag was daar op de Wassenaarse Slag en in de Ganzenhoek. De BBQ na afloop bij Strandpaviljoen Sport was weer dik voor elkaar en een supergezellige afsluiting van een geslaagde dag.

Tot slot de top 10 uitslagen van de Wassenaarders, en beste Wassenaarders die het prima deden en hier en daar in de prijzen vielen:

Man, hele afstand: 2e plts. Bauke Vledder (beste Wassenaarse man), 5e plts. Christophe Leuranguer, 9e plts. Rogier Potter van Loon, 10e plts. Barry Eman.
Vrouw, hele afstand: 11e plts. Chantal Slegtenhorst (beste Wassenaarse vrouw).
Man, halve afstand: 4e plts. Menno van Valderen (beste Wassenaarse man).
Vrouw, halve afstand: 9e plts. Aniek Honsbeek (beste Wassenaarse dame).
Duo (Estafette) halve afstand: 3e plts. Aline van der Feen (tevens sponsor!) en mededeelnemer.
Duintrailloop man: 3e plts Rick Hibbert, 4e plts. Coen Dietz de Loos, 10e plts. Xander Verseveldt.
Duintrailloop vrouw: 9e plts. Therry Rookmaaker.

Zie voor alle uitslagen en foto’s www.uitslagen.nl, www.wassenaarsezwemloop.nl en de social media (@zwemloopwassenaar).

 

Tags

HardlopenVerslagWassenaarWassenaarse ZwemloopZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top