Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Het stopt bij jou – Nieuwe campagne tegen seksueel misbruik

4 september 20222 minute read

Het gebeurt helaas nog veel te veel. Dat er naaktfoto’s worden doorgestuurd onder scholieren. Dit gebeurt onderling maar ook in verschillende appgroepen.
Om dit tegen te gaan is de campagne ‘Het stopt bij jou’ gestart.

Dit is een meldpunt waar ze je adviseren over wat je moet doen als je deze beelden ontvangt en waar je ook meteen kan melden dat je het hebt ontvangen. We hebben al eens eerder aangegeven dat het verder verspreiden van deze beelden strafbaar is. Ook al doe je het met de goede bedoelingen, naar bijvoorbeeld een volwassene om hun hulp of advies te vragen, is dit niet oké!

Het beste dat je kan doen is dus melding maken op de site www.hetstoptbijjou.nl Wanneer je van hen een melding hebt ontvangen, verwijder dan pas de beelden van je telefoon, laptop etc. Je kan ook op de site terecht voor tips over hoe en met wie je kan praten als je geschrokken bent van de beelden die je gezien hebt.

En is het uw kind of een kind in uw omgeving overkomen, staan er op de site ook enkele tips die wellicht van pas komen wanneer jullie hierover een gesprek voeren. Het bespreekbaar maken is minstens net zo belangrijk om het verspreiden van dit soort beelden te stoppen.

hetstoptbijjou

 

Tags

CampagneHandige tipsHetstoptbijjouMeldenPolitiePolitie WassenaarSeksueel misbruikSextingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top