Skip to content
Frits Landesbergen tijdens “Cruising met Frans”. Fotocredit: PR

Geslaagde afsluiting Plein Musique editie 2022

5 september 20222 minute read

Wassenaarders die zondag de voorkeur gaven aan de muziek op het Burchtplein boven het gebrul van de Fomule 1 bolides op Zandvoort kregen geen spijt van die keuze. Frits Landesbergen zorgde met drie andere ervaren jazzmusici voor een veelzijdig concert.

Frits beperkte zich voor deze gelegenheid niet tot muziek uit het eigen genre zoals Take Five van Dave Brubeck, maar stak ook “I feel pretty” uit de musical West Side Story en “Telkens Weer” van Willeke Alberti in een heel eigen instrumentaal jasje. Bijzonder was het muzikaal eerbetoon aan de onlangs overleden Frans Graafstal, jarenlang een drijvende kracht achter de openluchtconcerten van Plein Musique. Frans was niet alleen een liefhebber van jazz, maar ook van klassieke auto’s. Voor hem had orkestleider en vibrafonist Frits Landesbergen “Cruising met Frans” gecomponeerd.

Tijdens een muzikaal intermezzo ging volkszanger Jeffrey van Es “zwemmen in Baccardi Lemmon” en daarbij kreeg hij het publiek met zich mee.

De tributeband Madless liet met ska en rock de jaren tachtig herleven. De zeven mannen zorgden voor een energieke show.

Na twee jaar afwezigheid wegens corona bleef Plein Musique, dat geheel afhankelijk is van sponsors en vrijwilligers, in de editie van 2022 beperkt tot twee zondagen. Voorzitter Peter van Leeuwen gaat er alles aan doen om volgend jaar weer te zorgen voor vier muzikale zondagen.

Tags

BurchtpleinConcertOpenlucht concertenPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top