Skip to content

Boomspiegelfeest van 1 tot 9 oktober

7 september 20222 minute read

De boomspiegel, die lege en zanderige grond rondom een boom in de stoep, is een perfecte plek om ons dorp te vergroenen. Een groene boomspiegel ziet er kleurig en gezellig uit en is een fijne plek voor bijen, vlinders en andere insecten.

Van afvalplek tot bloemen-explosie
Waarom zou je een tuintje maken in die boomspiegel?
1. Een feestje voor de beestjes! Met al die bloemen geef je de biodiversiteit een flinke boost.
2. Een feestje voor jezelf! Je wordt er vrolijk van, want het ziet er kleurig en fleurig uit.
3. Een feestje voor de buurt! Samen aan de slag gaan is gezellig.
4. Een feestje voor de boom! De plantjes rond de boom houden water beter vast.

Zet je buurt in bloei!
Het Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners in samenwerking met Stichting Steenbreek. De doelstelling van de campagne is om in 2030 alle 1 miljoen boomspiegels van Nederland vergroend hebben. Het feest is een nationaal initiatief en wordt jaarlijks gevierd in de eerste week van oktober. In Wassenaar wordt het, dit jaar voor de tweede keer, georganiseerd door de Groene Meent.

Meedoen aan het Boomspiegelfeest is eenvoudig:
– Zoek een boomspiegel om te adopteren bij jou in de straat of buurt
– Laat de Groene Meent vóór 1 oktober weten dat je mee wilt doen. Stuur hiervoor een mail met je naam en contactgegevens, en de locatie van de boomspiegel naar info@groenemeent.nl
– Kom op 1 oktober een GRATIS boomspiegelpakket met plantjes, zaden en instructies ophalen in het centrum van Wassenaar. Na aanmelding ontvang je hiervoor een uitnodiging. Kan je niet op 1 oktober? Dan maken we een andere afspraak.
– Zet in de week van 1 tot 9 oktober de planten en zaden in de boomspiegel
– Meld je boomspiegel aan bij groen@wassenaar.nl. De gemeente zorgt dan op den duur voor een markering bij de boomspiegel
– Zorg goed voor je boomspiegel, zoals water geven, snoeien en bemesten

We doen het samen!
Ook hierna krijg je hulp om je boomspiegel optimaal te verzorgen. De Groene Meent start een Facebook community voor adoptiegroen in Wassenaar, waar adviezen worden uitgewisseld. Ook kun je bij de Groene Meent terecht met vragen over het adopteren en onderhouden van je boomspiegel. Heb je al groen geadopteerd en kom je graag in contact met andere groen-adoptanten? Ook dan hoort de Groene Meent graag van je!

Tags

BoomspiegelfeestGroene MeentVergroeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top