Skip to content
Eric van der Marel in actie. Fotocredit: SV Wassenaar

Sensatie bij schaaksimultaan!

7 september 20222 minute read

Op maandag, 5 september vond in het Deijlerhuis de schaaksimultaan van Sv Wassenaar plaats, die gegeven werd door clubkampioen Eric van der Marel. Er was plaats voor 20 deelnemers, maar helaas waren er op het laatste moment enkele uitvallers, zodat Eric het op moest nemen tegen 17 tegenstanders. Vorig jaar was Eric ook de simultaangever en trad aan tegen 23 spelers. Hij verloor toen geen enkele partij en eindigde met een mooie score van 20-3 (17 gewonnen, 6 remises). Zijn tegenstanders waren dus gewaarschuwd!

De simultaan begon om 19.00 uur, zodat ook jonge spelers mee konden doen. Het eerste uur waren de meeste borden nog in evenwicht. Maar toen kwam er een verrassende uitslag: nieuw lid van Sv Wassenaar, Yashech Al Hamawandi, was het gelukt met een mooie aanval Eric te verslaan!

De overige tegenstanders gingen er nog eens goed voor zitten. Maar even later moesten Marianna Travinskaia en jeugdspelers Alexandre Chahoud en Jagger Meevis toch een nul incasseren. Rond diezelfde tijd wisten jeugdspeelster Pepper Ren, Joop Beijersbergen, Naud Zare en Gabor Ellmann remise te bereiken. Tegen half tien waren er nog 9 tegenstanders over met goede en ook minder goede stellingen.

Eric was goed op dreef gekomen en wist achtereenvolgens Alex van der Ham, Rob Bergen, Brian Vrijburg, Chantal Slegtenhorst en jeugdspeler Mark Zupancic te verslaan. Vier spelers: Danny Lim, Gerard van der Born, Hany Hassan en Olaf van Leeuwen maakten het Eric nog behoorlijk moeilijk. Danny Lim was de eerste van het viertal die moest opgeven, even later gevolgd door Olaf van Leeuwen.

Rond half elf waren er nog twee tegenstanders over. Hany Hassan had al die tijd een zeer goede stelling gehad maar kon die niet omzetten in winst en moest in remise berusten. Gerard van der Born stond ook goed, hoewel de remisekansen voor Eric toenamen. Gerard besloot een winstpoging te doen die helaas voor hem niet goed afliep.
Zo eindigde de avond voor Eric met een eindstand van 13 ½ – 3 ½ (11 gewonnen, 5 remises, 1 verloren).

 

Tags

SchaaksimultaanSchakenSimultaanSV WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top