Skip to content
Fotocredit: PR

Energy of tomorrow of Dieren in de Noordzee: ontdek je talent op het Adelbert College!

9 september 20222 minute read

Ook op het Adelbert wordt er over het milieuvraagstuk nagedacht. In de module “Energy of tomorrow” ontdekken de leerlingen nieuwe vormen van energie. De energy of tomorrow is 100% groen, geeft geen CO2-uitstoot en geen smog. Leerlingen bouwen een warmtewisselaar en gaan racen met modelautootjes die rijden op zout water. Dit is slechts een van de keuzemodules voor de brugklassers.

Ze kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor “Dieren in de Noordzee” waarbij de leerlingen ook echt op pad gaan met sleepnet en laarzen. Naast deze twee bètamodules zijn er nog modules waarbij jezelf presenteren centraal staat. In “Maak je eigen brugklashit” wordt er een nieuwe tekst geschreven en een te gekke nieuwe video gemaakt. De leerlingen maken bij “In de spotlight” een zelfportret van hoe of wie ze zouden willen zijn. Zo maken de leerlingen in de eerste klas kennis met de keuzemodules van het Adelbert.

Sinds vorig jaar worden ook in de tweede klas modules aangeboden. Net als in de brugklas kunnen alle tweede klassers zich inschrijven, zodat er een leuke mix van 2t tot 2G ontstaat. Dit zorgt voor leuke, gevarieerde groepen, wat door leerlingen als een groot voordeel wordt gezien. Ze leren meer kinderen uit hun leerjaar kennen en ze zien andere kwaliteiten van elkaar.

In de keuzemodules zijn de leerlingen bezig hun talenten te ontwikkelen naast de reguliere schoolvakken. Dat de leerlingen de modules zelf mogen kiezen, geeft een extra motivatie om de module mooi af te ronden.

De leerlingen kiezen per jaar vier modules die worden afgesloten met een presentatie aan de ouders. Ontdek je talent op het Adelbert College!

prfotokeuzemodule 2022

 

Tags

Adelbert CollegeBrugklasleerlingenEnergy of tomorrowKeuzemoduleWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top