Skip to content

Extra energietoeslag voor huishoudens met een lager inkomen

9 september 20222 minute read

De overheid heeft besloten om de energietoeslag te verhogen naar € 1.300. Huishoudens die al € 800 energietoeslag hebben ontvangen krijgen automatisch € 500 extra uitgekeerd in september. Hiervoor hoeven zij niets te doen. Inwoners waarvan de aanvraag nog in behandeling is, ontvangen bij toekenning direct € 1.300. De energietoeslag is nog aan te vragen tot en met 30 november 2022.

Wethouder inkomen Caroline Klaver-Bouman: “De afgelopen periode hebben we gebruikt om het landelijk beleid om te zetten naar lokale uitvoering. Hierdoor kunnen we nu de extra energietoeslag uitbetalen. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de energieprijzen zullen dalen. Kijk waar u energie kunt besparen en neem als het nodig is contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij contact met uw energieleverancier.”

Recht op de energietoeslag

Om recht te hebben op de toeslag, is er een maximaal inkomen dat een huishouden mag verdienen. De hoogte van dat inkomen verschilt per situatie. In onderstaande tabel worden voorbeelden gegeven van netto inkomens per maand per situatie.

Alleenstaande:

Tussen de 21 jaar en pensioenleeftijd –  €1.322,18

Vanaf pensioenleeftijd – €1.470,80

Samenwonend:

Tussen de 21 jaar en pensioenleeftijd –  €1.888,84

Vanaf pensioenleeftijd – €1.992,43

Aanvragen

De energietoeslag is aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag. Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

 

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar via telefoonnummer: 070 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 14:00 uur) of e-mail: info@smowassenaar.nl. Op www.smowassenaar.nl staat meer informatie over de locatie en tijden van het spreekuur van de formulierenbrigade.

Medewerkers kunnen ook met hen meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

Andere regelingen

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Op www.lv.nl/minima staat bijvoorbeeld een regeling om deel te nemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten voor inwoners van Wassenaar.

Tags

EnergietoeslagGemeenteLage inkomensWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top