Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Lopers WZK Tr-Team stijgen boven zichzelf uit!

12 september 20222 minute read

Zaterdag 10 september stond in diverse agenda’s met rood omcirkeld. Op deze dag stonden er 2 evenementen op de kalender waar maanden lang naartoe geleefd en getraind is.

We hebben het over de Jungfrau marathon in Zwitserland en de Run Winschoten in de gelijknamige plaats. Voordat we naar het hoge noorden gaan, eerst de fantastische uitdaging van Daisy, Rob en Roald. Deze enthousiaste Traillopers gingen van start vanuit Interlaken, richting de top van de Jungfrau op 2320 meter hoogte.

Het was een ware uitputtingsslag voor de lopers en helaas moest Rob na 27 km afhaken door flinke kramp in zijn kuiten. Daisy en Roald haalden de top van de Jungfrau wel. Moe maar voldaan kunnen deze kanjers terug kijken op een fantastisch loopavontuur! 

Van Zwitserland gaan we naar het hoge noorden van ons eigen land. Winschoten om precies te zijn. Hier vindt elk jaar de Run Winschoten plaats en het WZK Tri-Team is hier altijd goed vertegenwoordigd. Dit jaar was er een estafette team, Tineke liep de 50 km en Pieter ging voor de 100 km. Het supportteam bestond uit Stephanie, Els, Marc en Natasja.

Zij zijn altijd een belangrijk onderdeel op deze dag voor alle hand en spandiensten. Om 09:00 uur ging Pieter op de 100 km van start, na 30 km speelde helaas een oude blessure op en moest hij zijn tempo bijstellen tot het na 70 km genoeg was en hij de strijd moest staken. Ondanks dat, een fantastische afstand! Tineke ging om 09:15 uur van start voor haar 50 kilometer en kwam met een keurig vlak gelopen race stralend over de finish. Ook voor haar, een geweldige prestatie natuurlijk waar ze zeer trots op mag zijn.

Het estafette team, bestond uit de volgende lopers: Daphne, Albert, Caroline, Jeroen, May Ling, Joost, Francis, Bert, Kevin en Aron. Alle lopers liepen 10 kilometer, om zo op de 100 km totaal uit te komen, dit was ook de afstand voor de estafette teams.

Met het heerlijke loopweer en een dik pr voor Daphne kwam er na de finish van de laatste loper een einde aan een fantastische loop dag voor het Tri-Team!

Zondag 9 oktober vindt de Duinrell 15 van Wassenaar weer plaats. Ook dan is het WZK Tri-Team van de partij. Wil je ook trainen naar leuke doelen, kijk dan eens op https://www.tri-team.nl/training/meedoen/ en train mee.

Tags

Back To Top