Ga naar hoofdinhoud

‘Omdat recycling zo belangrijk is!’

13 september 20222 minute read

Vandaag geven we het woord aan… Guus Slinkert. Guus werkt nu ruim een jaar in de fietsenwerkplaats van VCW. Daar repareert hij met een klein team fietsen voor mensen met een klein inkomen of een uitkering. Ook worden gedoneerde fietsen opgeknapt voor de verkoop of worden ze gedemonteerd voor onderdelen. Naast de reparaties doet hij ook de administratie en probeert hij de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te organiseren. De fietsenwerkplaats is niet de enige afdeling van VCW waar Guus actief is. Af en toe doet hij ook een klus voor de Klussendienst.

GuusSlinkertGemiddeld 8 uur per week is Guus te vinden bij de fietsenwerkplaats. Gezien zijn prepensioen kan hij dit goed combineren met zijn andere bezigheden. Het werk geeft hem een goed gevoel. “Je helpt anderen die het niet makkelijk hebben in het leven en je bent zinvol bezig. Het is dankbaar werk. De reparaties en recycling vind ik ook heel belangrijk, het is ongelooflijk hoeveel goede materialen anders weggegooid worden. Daarnaast krijg ik de vrijheid om mijn werkzaamheden zelf in te richten. Soms is het ook best lastig om te bepalen of iemand tot onze doelgroep behoort, daarin kun je je lelijk vergissen.” aldus Guus.

Zelf is Guus bij de fietsenwerkplaats terecht gekomen naar aanleiding van een bericht in de Wassenaarse Krant. Hij kan het werk ook zeker aan anderen aanraden, sterker nog ze hebben nog dringend reparateurs nodig! “Dus als je van resultaatgericht werk houdt met een sociaal karakter, meld je aan! Kennis van fietsreparatie is meegenomen, maar niet noodzakelijk. En als er iemand is die zijn bestelbus 1 keer per maand kan missen om fietsen op te halen, graag!”

Kom ook op 4 oktober naar de informatieavond i.s.m. Fonds1818 over fondsenwerving en het vinden en binden van vrijwilligers en op 8 oktober naar de leukste vrijwilligersproeverij van Wassenaar!

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

Guus SlinkertVCWVrijwilliger aan het woordVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top