Ga naar hoofdinhoud

100e Derby belooft waar spektakel te worden op draf-en Renbaan Duindigt

15 september 20222 minute read

Op zondag 25 september aanstaande wordt de 100e klassieke Derby der driejarigen verreden op Duindigt. Het belooft een bijzondere dag te worden in Wassenaar waar de 16 beste Nederlandse paarden zullen strijden voor eeuwige roem.

De Nederlandse draf- en rensport organiseert dit jaar voor de 100e keer de Nederlandse klassieker. Deze vindt traditioneel plaats op de Wassenaarse baan Duindigt, de baan waar al meer dan 100 jaar sportgeschiedenis wordt geschreven.

De derby is de belangrijkste race van het jaar voor fokkers, trainers, eigenaren, rijders en voor alle drafsport liefhebbers in Nederland.

Hoewel de Nederlandse drafsport moeilijke jaren kent, wordt er hard gewerkt om de sport weer volop onder de aandacht te brengen. In Wolvega, Alkmaar en op de grasbanen zijn daarvan de resultaten al voorzichtig zichtbaar. En dat geldt ook voor Duindigt waar volop plannen voor vernieuwing en renovatie worden voorbereid. In tussentijd worden de historische koersen zoals de Derby traditiegetrouw op ‘de baan van de waarheid’ verreden voor een groot publiek.

Die ontwikkelingen worden gestimuleerd door actieve Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (SNDR). Het heeft er ook toe geleid dat het paardenbestand in Nederland groeiende is. Die trend maakt dat de 100e Derby er een wordt van een ongelofelijk sterk deelnemersveld dat weinig voor elkaar onder doet.

De strijd tussen de beste driejarigen, waarachter de beste rijders zullen plaatsen zullen nemen, is dan ook het absolute hoogtepunt van een fantastisch sportprogramma dat op 25 september op Duindigt in Wassenaar wordt georganiseerd. De eerste race start om 13.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa.

 

Tags

100e derby der driejarigenDrafsportRenbaan DuindigtWassenaar
Back To Top