Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Walking Football Blauw-Zwart krijgt golfles

16 september 20222 minute read

Zaterdag 10 september 2022 werd de oversteek gemaakt naar onze overburen, de Wassenaarse Golfclub Rozenstein. We kregen daar een anderhalf uur durende golf-clinic van golf pro Eduard Schwarz. In het begin vlogen de golftermen Par – Birdie – Fore – Pitch – Putt Hole-on-one om onze oren. Waar heeft die man het over? Dit is heel wat anders dan buitenspel – vrije trap – corner, etc.

Het Walking Football team werd in twee groepen gesplitst. De ene groep ging naar de oefengreen en de andere groep naar de afslagplaats. Op de afslagplaats werd er flink over de golfballen heen gemaaid, maar met bijsturing van Eduard wisten de meesten de juiste swing te vinden en maakte de golfballetjes de nodige vlieguren. Op de oefengreen waren de nodige hole-in-ones.

Wie een beetje kan mixed golfen kan hier aardig uit de voeten. Na deze oefensessies begon het echte werk. We werden in drie teams verdeeld en gingen richting Par-3 baan. De teams boekte ongeveer dezelfde resultaten, maar een team had een Birdie en werd daardoor tot winnaar uitgeroepen. Het Walking Football team van Blauw-Zwart had een geslaagde middag en bedankt Eduard voor de golfinstructies.

Vrijdag 23 september 2022 organiseert Walking Football Blauw-Zwart een minitoernooi met Walking Football Voorschoten ‘97 en Walking Football SEV uit Leidschendam. Het toernooi vind plaats op sportpark De Schulpwei en begint om 15.00 uur.

Heb je ook zin om wandelend voetbal te komen doen, dan kan dat. Elke vrijdagmiddag om 15.00 uur start de training. Deze bestaat uit een warming-up van 15 minuten gevolgd door bal- en trapoefeningen en afsluitend een partij. Elke vrijdagmiddag staan er gemiddeld tussen 16 en 20 enthousiastelingen te springen om weer tegen de bal te mogen schieten. Deze sport is geschikt voor 55-plussers, zowel heren als dames. Twijfel niet, kom gewoon!

Alle info over Walking Football staat op de website van Blauw-Zwart.

Tags

Blauw-ZwartGolfGolfclub RozensteinWalking FootballWassenaar
Back To Top