Skip to content
Archieffoto. "Trash & Treasures" van een vorige editie.

“Trash & Treasures” in de wijk Groot Deijleroord

17 september 20222 minute read

In het weekend van 23 tot en met 25 september organiseren de Groene Meent en de wijkgemeenschap Groot Deijleroord samen met gemeente Wassenaar en Avalax de “Trash & Treasures”. Het doel van deze activiteit is om zoveel mogelijk spullen een tweede leven te geven.

Dit initiatief is onderdeel van de Global Goals van de Verenigde Naties. Wassenaar is een Global Goals gemeente. De Global Goals bestaan uit zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken. De “Trash & Treasures” dragen bij aan doel 12 (verantwoorde consumptie en productie).

Hoe werkt het?
Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 mogen inwoners van de wijkgemeenschap Groot Deijleroord hun ‘treasures’ op de stoep voor het huis zetten. Of dit nu de schommel uit de achtertuin is, een oude koelkast, dat boekenkastje of die stoel die al jaren op zolder staat is, dat maakt niet uit. Alles wat een tweede leven bij een ander huishouden kan krijgen mag neergezet worden.

Iedereen kan langs de spullen lopen en meenemen wat zij goed kunnen gebruiken. Zo wisselen veel spullen van huishouden, en wordt er minder weggegooid. Zo gaan we duurzaam met de spullen om.

Alle spullen die geen nieuwe plek meer krijgen worden op maandag door Avalex opgehaald. Avalex zorgt ervoor dat de spullen gerecycled worden. Alleen de spullen die niet recyclebaar zijn worden naar de verbrandingsoven afgevoerd.

Spelregels
Het is belangrijk dat er geen spullen of materialen op de stoep worden gezet die thuishoren bij het chemisch afval of het grofvuil. Dit brengt mogelijk gevaar met zich mee. Denk hierbij aan potten verf, batterijen of accu’s.

Meer informatie is te vinden op www.groenemeent.nl/trash-treasures

 

 

Tags

GemeenteGroene MeentTrash & TreasuresWassenaarwijkgemeenschap Groot Deijleroord
Gerelateerde artikelen
Back To Top