Ga naar hoofdinhoud

Gouden speld voor Eric van der Marel

21 september 202242 second read

Voordat afgelopen maandag de Schaak Of van start zou gaan bij Sv Wassenaar, vroeg voorzitter Joop Beijersbergen de aandacht van de aanwezigen. Namens de Koninklijke Nederlandse Schaakbond overhandigde hij Eric van der Marel een gouden speld. Dit ereteken werd Eric toegekend voor het 50-jarig lidmaatschap van de KNSB.

In deze periode was Eric niet zomaar lid van de schaakbond: hij was vanaf het begin actief in bestuurlijke rollen zoals die van jeugdleider van de Haagse Schaakbond, een functie die hij vele jaren vervulde. Ook is hij oprichter van de jeugdschaakclub Bobby Fischer die nog steeds door hem geleid wordt. En bij Sv Wassenaar speelt hij eveneens een belangrijke rol.

Maar de meeste Wassenaarders zullen hem kennen als de enthousiaste ‘schoolschaakmeester’ op de basisscholen van Wassenaar. Kortom: 50 jaar inzet voor het schaken van jong en oud met veel passie en toewijding.

Tags

Eric van der MarelGouden speldSchaakvereniging WassenaarSchakenWassenaar
Back To Top