Skip to content
Fotocredit: Groene Meent

Duurzaam Doen: Trash & Treasures in Groot Deijleroord

23 september 20222 minute read

Reduce, Reuse en Recycle! Komend weekend organiseren Wijkgemeenschap Groot Deijleroord en de Groene Meent samen met de gemeente Wassenaar en Avalex ‘TRASH & TREASURES’.

TRASH & TREASURES vindt in Wassenaar voor de tweede keer plaats. In 2021 was de pilot in de wijk Nieuw-Wassenaar. Veel spullen wisselden daar van eigenaar. Buren hielpen elkaar even met sjouwen: zolders, garages en schuurtjes werden opgeschoond. Inwoners in 7 andere wijken wilden dit ook wel – en nu, tijdens de SDG Action Days, is het de beurt aan Groot Deijleroord om Duurzaam te doen.

Met een flyer die huis aan huis is bezorgd hebben we alle inwoners reeds verteld wat de spelregels zijn. Al vanaf vrijdagochtend kunnen wijkbewoners ongebruikte spullen (Trash) op de stoep zetten, en kunnen mensen kijken of er wat van hun gading bijzit. Zo worden deze spullen – die vaak gewoon in de weg staan – langer gebruikt. De aanschaf en het verbruik (en weggooien) van spullen, is de grootste vervuiler van onze Meent. Natuurlijk kan je ook zoeken naar Treasures als je niet in de wijk woont!

Na het weekend biedt Avalex de wijkbewoners een eenmalige service: alles wat na de ‘T&T’ op de stoep overblijft wordt maandag 26 september opgehaald. We benadrukken hier nogmaals dat chemisch afval (verf, spuitbussen, batterijen) en bouwmaterialen (puin, tegels etc) dit weekend NIET meedoen.

Lieve bewoners van Groot Deijleroord, zorgen jullie er samen voor dat er niet van alles gaat rondslingeren? De spelregels zijn – ook in het Engels – terug te lezen op www.groenemeent.nl. We wensen iedereen heel veel plezier tijdens deze SDG Action Days!

Wil je Trash &Treasures ook bij jou in de wijk?
Laat het ons weten via het contactformulier op www.groenemeent.nl

 

Tags

Duurzaam DoenGemeenteGroene MeentGroot DeijleroordTrash & TreasuresWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top