Skip to content
Fotocredit: PR

CDA: meer betaalbare woningen voor Wassenaarders om Wassenaar leefbaar te houden

28 september 20222 minute read

Wassenaar moet een vitale gemeente zijn en blijven. Een gemeente met goed draaiende sportverenigingen, scholen, winkels, cultuur en mooie voorzieningen. Dat betekent dat er ook voldoende betaalbare woningen moeten zijn voor jongeren, ouderen en dorpsgenoten met vitale beroepen. Dan gaat het bijvoorbeeld om leraren, politieagenten en zorgmedewerkers.

De grootste uitdagingen in Wassenaar hebben betrekking op het realiseren van: sociale huurwoningen tot zo’n € 750 per maand, middel dure huurwoningen tot zo’n € 1.250 en koopwoningen tot circa € 350.000. Het woningtekort zorgt ervoor dat de woningprijzen in een dorp als Wassenaar al snel onbetaalbaar zijn voor velen. CDA-fractievoorzitter Hubert Schokker: “De gemeente moet ervoor zorgen dat Wassenaarse starters en jonge gezinnen in het dorp kunnen blijven wonen, zodat Wassenaar ook in de toekomst leefbaar blijft.”

Een mooi voorbeeld van woningen waar veel behoefte aan is, zijn de in augustus opgeleverde appartementen in het Polanenpark. Wassenaarse jongeren die hier al jaren werken en vrijwilliger zijn, kunnen hierdoor in ons dorp blijven. Ze hebben 7 jaar of nog langer op de wachtlijst gestaan.
Wat het CDA betreft komen er veel meer woningen voor starters, ouderen en gezinnen met een middeninkomen. “Er ligt al een prachtig en vergevorderd plan voor de voormalige Den Deylschool, waarbij juist woningen voor deze groepen zullen worden gebouwd. “Dit plan is goedgekeurd door de Raad. We gaan er dan ook van uit dat het college dit plan uitvoert, zeker gezien de grote behoefte aan dit type woningen.” aldus Saskia Ettema.

Sommige lokale partijen in de coalitie beweerden tijdens de verkiezingscampagne op te komen voor de Wassenaarders. Nu lijkt het er toch op dat ze liever dure koopwoningen realiseren, waar er al heel van zijn. Een klap in het gezicht van Wassenaarders met een normaal inkomen die onmisbaar zijn voor een leefbare toekomst van ons dorp. Dit college lijkt vooral oog te hebben om geld te verdienen en vergeet de leefbaarheid van ons dorp. Daarmee laten ze een hele groep Wassenaarders in de steek.

CDA-commissielid Sabrina Everard: “Het is ongezond voor onze samenleving dat steeds meer jongeren gedwongen vertrekken uit ons dorp. Wordt wonen onbetaalbaar voor onderwijzers, politieagenten, zorgpersoneel en jongeren in het algemeen, dan ontstaat een samenleving die totaal niet past bij het dorp waar wij als CDA voor staan. En neemt de leefbaarheid af. Het is absoluut noodzakelijk dat de kansen voor dorpsgenoten op de woningmarkt vergroot gaan worden.”

Foto: Saskia Ettema en Sabrina Everard (beiden CDA Wassenaar)

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top