Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Van verouderde jeu de boules baan naar buurttuin met maatschappelijke betrokkenheid

29 september 20222 minute read

Het college van B&W wil graag weten wat er speelt en leeft binnen de Wassenaarse gemeenschap. Daarom brengen burgmeester Leendert de Lange en wethouders Caroline Klaver-Bouman, Henri Hendrickx, Bart Boon en Aart van Sloten met regelmaat een werkbezoek. Afgelopen dinsdag waren zij te gast bij binnentuin Deijlerhof, gelegen aan de Hofcampweg. De tuin is in 2018, door vrijwilligers uit de buurt, flink opgeknapt tot een prachtige buurttuin.

De – naast het buurthuis gelegen – tuin faciliteert veel verbindende initiatieven. Zo zijn er veel vrijwilligers aan het werk, genieten ouderen van het zonnetje, komen er vaders en moeders met hun kroost en zijn er ook educatieve momenten.

Nieuw initiatief
Het nieuwste initiatief van de vrijwilligers in de buurttuin is een moestuin. De groentes die in deze moestuin worden gekweekt, worden na het oogsten gebruikt voor onder andere de buurtsoep – elke laatste zondag van de maand gratis soep voor mensen uit de wijk – en de voedselbank. Maar ook de kruiden, de bloemen en de vruchten uit de tuin worden gebruikt voor bijvoorbeeld oliën en jam.

Grote maatschappelijke betrokkenheid
De maatschappelijke betrokkenheid is groot. Zo vindt ook het college. “Het is een mooi voorbeeld dat we veel initiatieven hebben, naar elkaar omkijken, voor elkaar zorgen en dat we ook nog iets neerzetten waar we anderen mensen mee kunnen helpen”, aldus wethouder Caroline Klaver.

Burgemeester de Lange sloot het werkbezoek af met een overhandiging van het boek ‘Het verhaal van Wassenaar’, want de buurttuin is zonder twijfel ook onderdeel van het verhaal van Wassenaar.

Het gehele werkbezoek werd vastgelegd door Unity.NU. Bekijk hier het nieuwsitem.

Tags

College van B&WDeijlerhofWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top