Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart-DWO doelpuntloos maar toch reclame voor amateurvoetbal

30 september 20222 minute read

De voetballers van de hoofdmacht van Blauw-Zwart hebben een hoopgevende start gemaakt in de competitie in de derde klasse. Reikhalzend keken de vaste supporters uit naar het elftal dat de nieuwe hoofdtrainer Alan Campfens aaneen had gesmeed in de voorbereidingen. Ondanks het ontbreken van doelpunten (0-0) zetten de jongens van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep een boeiende, vermakelijke en sportief hoogstaande pot voetbal neer tegen de bezoekers van het Zoetermeerse DWO.

Twee elftallen die er duidelijk wat van wilden maken. Inzet aan beide kanten. Goed amateurvoetbal met fraaie staaltjes die het spel zo spannend maken. Alleen de doelpunten waren op de bon. Bij de Blauwen viel de uitstekende organisatie in de verdediging op. Een betrouwbare nieuwe sluitpost in de goal (Danny Zwaan), een soevereine laatste man (Ali Abbach), een kappende en draaiende, overal aanwezige Raymond Vosse die kwistig strooide met strakke passes en (als voorbeeld van de fris en fruitig knokkende en achter iedere bal aanjagende jonkies van de Blauwen) Quint van der Ploeg.

Je zou eigenlijk ook alle ‘vaste krachten’ van Blauw-Zwart moeten noemen want het elftal als geheel oogde gretig, met een drang naar de vijandelijke goal. Tegen de bij vlagen knap combinerende DWO-ers bleven doelpunten echter uit. Maar, zoals gezegd, ook een 0-0-wedstrijd kan heel vermakelijk zijn. Het hoge tempo leidde er bovendien toe dat de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep opmerkelijk weinig tijd overhielden om te vervallen in hun oude zonde van het gemor tegen de scheidsrechter.

Er stond immers spannend en onderhoudend voetbal (van twee elftallen!) op het menu afgelopen zaterdag op de Schulpwei, waarvoor de toeschouwers terecht na het slotsignaal applaus over hadden. Het gerecht van trainer Campfens, die duidelijk hoorbaar en zichtbaar aanwezig was.
Komende zaterdag wordt uit gespeeld tegen Alphen.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top