Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart Walking Football toernooi groot succes

30 september 20222 minute read

WF Blauw-Zwart bestaat inmiddels ruim een jaar en had WF Voorschoten ’97 en WF SEV uit Leidschendam uitgenodigd om onderling een mini-toernooitje te spelen. De uitgenodigde verenigingen bestaan inmiddels meer dan vijf jaar en hebben meer ervaring in het spelletje.

We begonnen de vrijdagmiddag met een warming-up van vijftien minuten onder leiding van Gerda. Daarna speelde elk team drie wedstrijden van 20 minuten onder deskundige leiding van drie topscheidsrechters. Hun beslissingen waren heilig en leverden geen commentaar op. 

Bij het wandelend voetbal ligt de moeilijkheid waar de grens ligt tussen wandelen en hardlopen. Volgens een kenner moet één voet volledig op de grond staan. De teams van WF Blauw-Zwart hadden het idee dat zij meer aan het wandelen waren dan de andere ervaren teams. In het vervolg moet WF Blauw-Zwart ook maar een stapje sneller wandelen. 

De twee teams van WF Blauw-Zwart en WF SEV waren aan elkaar gewaagd. Voorschoten had zijn sterkste team gestuurd en haalde met ruime overwinningen de meeste punten binnen. Heppie Blauw-Zwart werd op gepaste afstand tweede. 

Vermeldenswaard is dat in de teams van WF Blauw-Zwart ook dames voetballen, die zeker niet minder zijn dan de mannen. De opzet van het toernooi was echter: wie wordt het sportiefste team? De scheidsrechters deelden de teams punten toe. WF SEV kwam met één punt meer dan de overige drie teams als winnaar uit de bus. De opzet van wandelend voetbal is nog steeds onderling een lekker balletje trappen en wie wint en verliest doet er eigenlijk toe.

Doelpunten maken is leuk, maar die worden, op een enkele na, niet meer geteld. Na afloop van het toernooi gingen alle vier de teams gezellig in de kantine een drankje doen en werden ze getrakteerd op bitterballen, die werden gesponsord door de Suppotersvereniging Blauw-Zwart (SBZ). Zo kwam er met de vier teams onderling een gezellig eind aan het eerste georganiseerde toernooi van WF Blauw-Zwart.   

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWalking FootballWassenaar
Back To Top