Skip to content
Fotocredit: Jongerenwerk Wassenaar

Jongerenwerk geeft pauzevoorlichting over Pesten

30 september 20223 minute read

Afgelopen week was het de Week tegen Pesten. Het jongerenwerk heeft hier aandacht voor gevraagd door hier een pauzevoorlichting aan te wijden. De leerlingen op het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum kregen de vraag: Weet je bij wie je terecht kunt met je vragen over pesten binnen de school. Op deze manier hopen wij de school ook inzicht te geven of leerlingen weten bij wie ze terecht kunnen.

Daarnaast hebben we de leerlingen gevraagd: Wat zou je kunnen doen als je ziet dat er pestgedrag is binnen de school. Hiermee hopen we dat de leerlingen gaan mee denken wat zij kunnen doen tegen pesten en elkaar hier ook op aanspreken. Voor alle leerlingen die mee hebben gedaan met het invullen van de briefjes, die kregen een polsbandje met daarop: Pesten, ik doe er niet aan mee! Voor de leerling met het beste antwoord op de gestelde vraag, die krijgt ook nog een attentie. Ook word deze leerling benoemd op onze sociale media Instagram jongerenwerk_wassenaar en Facebook Jongerenwerk Wassenaar.

Het jongerenwerk probeert met de pauzevoorlichtingen in te spelen op thema’s die landelijk spelen maar gaan ook in overleg met de school over thema’s die extra aandacht nodig hebben binnen de school. Zodat we het aanbod kunnen aanpassen aan de behoeftes van de school en zo kunnen aansluiten op wat er speelt binnen de scholen. De jongerenwerkers hebben korte lijnen binnen de school en hebben regelmatig contact met de zorg coördinatoren. Als er een coaching traject is met leerlingen wordt er ook contact gelegd met de mentoren om elkaar op de hoogte te houden van de gang van zaken. Zo kan er afgestemd worden wat er nodig is, om bijvoorbeeld een leerling niet te laten uitvallen van school. 

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Al onze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar                                                                                                 

Tags

Gro- up BuurtwerkIk ben er voor jouJongerenwerk WassenaarWassenaarWeek tegen het Pesten
Gerelateerde artikelen
Back To Top