Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Studio Damon Photography

Caroline Klaver-Bouman, een wethouder met passie voor Mens en Maatschappij

1 oktober 20223 minute read

Caroline Klaver-Bouman is wethouder met de portefeuille ‘Mens en Maatschappij’. Haar takenpakket strekt zich uit van cultuur en sport, tot welzijn en zorg. Het bevat lastige opgaven, zoals het terugdringen van de kosten voor de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Dit past haar. “Ik noem het uitdagingen en zie het als een mooi streven om onze inwoners zo lang mogelijk gezond, sociaal actief en in beweging te laten zijn”, zegt Caroline met passie.

De maatschappij is in de loop der jaren veranderd en de gemeente gaat daarin mee, aldus Caroline: “Als het gaat regenen, kijken we nu nog te vaak naar de overheid voor een paraplu. Maar we hebben hierin ook een eigen verantwoordelijkheid, want de overheid kan niet alles voor je oplossen.” Onlangs deed ze daarom ook een stevige uitspraak over de Wmo: “De Wmo is een vangnet en alleen bestemd voor mensen die deze hulp écht nodig hebben.” Ze concludeert gelukkig dat de Wassenaarders begrip hebben voor deze stelling. “We moeten als gemeente keuzes maken, omdat we niet onbeperkt kunnen uitgeven.”

Gemeente in gesprek met Caroline Klaver foto Studio Damon PhotographyJonge gezinnen en de jeugd
Graag ziet de wethouder dat jonge gezinnen vaker gaan kiezen voor Wassenaar: “We doen er alles aan om Wassenaar aantrekkelijk te houden en nog aantrekkelijker te maken. Zoals betaalbare huisvesting en een goed scholen-, sport- en activiteitenaanbod.” Sowieso is de jeugd een belangrijk onderwerp voor Caroline: “Onlangs heb ik het verzoek om het skatepark aan de Hofcampweg te vernieuwen weer eens onder de loep genomen en daar ga ik actie op ondernemen.” Maar dat de jeugd het soms lastig heeft, weet ze ook. “De lat ligt vaak erg hoog voor onze tieners en opgroeien is niet altijd even makkelijk. Niet alleen door sociale media, maar ook door alles wat ze niet willen missen. Daar ligt ook een taak voor ouders en de jeugdigen zelf: maak keuzes en durf te vragen!”

Rijdende trein
Als wethouder is Caroline blij met haar voorgangers: “Ik ben op een rijdende trein gesprongen. Zo is er al flink ingezet op preventie en bewustwording. Denk aan het project ‘Fit in Wassenaar’ met veel activiteiten en een volle agenda, maar ook de bijlage ‘Zorg voor Morgen’, die elk kwartaal verschijnt in De Wassenaarse Krant. Daarnaast zijn we intensief bezig met het samenstellen van het Sociaal Team Wassenaar. Vanaf volgend jaar kan je bij dit ene team terecht met al je vragen over een actief, sociaal en gezond leven.”

Investeer in jezelf en beweeg!
Caroline wil graag dat de Wassenaarders zo lang mogelijk actief en gezond blijven. “Investeer in je eigen gezondheid. Beweeg zoveel als mogelijk, neem de trap in plaats van de lift en de fiets in plaats van de auto. Het klinkt misschien simpel, maar het werkt wel. Neem iemand mee om te gaan wandelen en zorg voor elkaar. In onze huidige maatschappij is het echt heel belangrijk dat we op elkaar letten. Niet alleen je familie en vrienden, maar ook de buren. En mocht het toch een keer spaak lopen, dan zijn er gelukkig heel veel mogelijkheden in Wassenaar. We laten niemand in de steek.”

 

 

 

Wethouder Caroline Klaver-Bouman (Foto: Studio Damon Photography)

Tags

Caroline Klaver-BoumanGemeenteSociaal domeinWassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top