Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting

1 oktober 202258 second read

Criminelen spelen handig in op de huidige omstandigheden van onder andere de torenhoge energieprijzen. Veel mensen hebben om kosten te besparen een houtkachel of een pelletkachel aangeschaft. Maar ook deze warmtebronnen hebben brandstof nodig.

Laat u niet oplichten door online “goedkoop” haardhout of houtpellets aan te schaffen. Op internet zijn criminelen actief met mooie internetsites om u geld afhandig te maken, u zult nooit uw bestelde hout/pellets ontvangen. Wees gewaarschuwd voor deze malafide praktijken. De werkwijze is veelal als volgt. U vindt op internet een bedrijf of leverancier die tegen een scherpe prijs hout/pellets verkoopt. Als u een bestelling heeft geplaatst, krijgt u een mail met het verzoek om geld over te maken. Dit is veelal naar een buitenlandse rekening.

U krijgt het verzoek om geld over te maken waarnaar uw bestelling in behandeling genomen zal worden. Maar eenmaal betaald zult u nooit meer iets vernemen en is de oplichter blij met uw geld. U kunt ook het geld niet meer terug laten boeken door uw bank. Controleer altijd voor u een bestelling plaatst de webwinkel en of het een bedrijf is met inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Of check onze website

Tags

HoutkachelsOplichtingPolitie WassenaarWaarschuwingWassenaarWebwinkels
Back To Top