Skip to content

PvdA: iedereen moet zich welkom voelen in ons dorp

4 oktober 20222 minute read

Van 3 t/m 8 oktober vond het jaarlijkse “week van de toegankelijkheid plaats”. Wij zijn trots dat er steeds meer organisaties, burgers en bedrijven in Wassenaar aandacht geven aan toegankelijkheid. Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen.

Het maakt niet uit welke culturele achtergrond, geslacht, seksuele voorkeur, inkomen, talenten en beperkingen u heeft. We onderscheiden drie soorten toegankelijkheid: fysieke toegankelijkheid, digitale toegankelijkheid en sociale toegankelijkheid. De fractie van de PvdA vroeg hier als eerste in 2019 al aandacht middels vragen van het maken van een Lokale Inclusie Agenda. Gelijkwaardig meedoen aan de samenleving is een mensenrecht dat is vastgelegd in het VN-verdrag Handicap, wat is geratificeerd in 2016.

Commissie lid Marvin van der Nat: “ondanks alle goede initiatieven van de burgers, organisatie en bedrijven blijven we monitoren dat de Lokale Inclusie Agenda daadwerkelijk gaat komen, deze is na mondelinge vragen van onze fractie in de laatste commissie Mens & Maatschappij toegezegd door de wethouder in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar”.

Deze agenda zorgt voor duidelijke meer jaren plan met richtlijnen en knelpunten waar inwoners nu nog tegen aan lopen en waar gemeente Wassenaar aan moet voldoen, zodat iedereen zich welkom gaat voelen in ons dorp. Dat vinden wij belangrijk wegens het feit dat 1 op de 10 mensen te maken heeft met een beperking of iets anders dat het bemoeilijkt om zo veel mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Marvin van der Nat vervolgt: we hopen dat iedereen zijn of haar steentje wilt bijdragen, samen zijn we immers sterk!

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top