Fotocredit: Blauw Zwart

AAV Alphen verliest kansloos van Blauw-Zwart

7 oktober 20223 minute read

Het was heerlijk vertoeven op de tribune van AVV Alphen, te midden van de meegereisde Blauw-Zwart supporters, waarvan ouders van spelers in de meerderheid waren. Uiteindelijk won de Lagerberg Verhuisgroep jonge honden overdonderend met 5-1. Wat een wedstrijd! Een promotie voor het voetbal.

Wat een veelbelovende start van het seizoen onder aanvoering van de nieuwe trainer coach Alan Campfens, die zijn ploeg prima had neergezet. De gehele wedstrijd bleven de Blauwen gewoon voetballen, geen gekke lange ballen, maar  zoeken naar de mogelijkheden.

Vorig weekend thuis tegen DWO liet Blauw-Zwart al zien over een hechte verdediging te beschikken onder de rustige aanvoering van laatste man Ali Abbach, met behulp van Tommy en keeper Danny (uitstekend) en de stuwend backs Quint en Raymond. Middenvelders Dunke, Kim en Kaj  die perfect de tegenstander op het middenveld ontregelden, waardoor niets anders overbleef voor Alphen dan de lange bal  te hanteren, die een gemakkelijke prooi werden voor de defensie van Blauw-Zwart. En laten we de voorhoede niet vergeten. Iliass (gelukkig weer terug) op links, Bram op rechts en Bastiaan zwervend van links naar rechts werden prima bedient van mooie passes. Het resultaat was er dan ook naar. Puur genieten door de supporters, niet voor niets meegereisd.

Beide ploegen startten de wedstrijd met overtuiging, de eerste 30 minuten zat Alphen  wat beter in de wedstrijd en was daardoor iets gevaarlijker. Het tempo lag hoog. In de 26e minuut werd Iliass prima diep bediend, zette magnifiek voor waardoor Bram Smit, die uitstekend op rechts meekwam, de 0-1 kon laten aantekenen.
Met nog wat kleine kansen over en weer, werd de rust bereikt. In de tweede helft trok Blauw-Zwart de teugels nog wat strakker aan.

Het was, in de eerste helft, al merkbaar dat de conditie van de jonge Lagerberg Verhuisgroep brigade meer dan uitstekend was en de tegenstander regelmatig moeite kreeg met de snelheid van het spel. Resulterend in de 57e minuut in de 0-2 door Kaj na een voorzet van Bram en iets later de 0-3 door Bastiaan na een voorzet van Kaj, een belofte voor het eerste team. Kort daarna scoort Kaj weer na een voorzet van Bram. De 0-5 werd aangetekend door Dunke via een prachtig boogje over de keeper.
In de laatste minuut scoorde Alphen nog uit een scrimmage 1-5.

Een woord van dank aan de scheidsrechter, hij floot een onberispelijke wedstrijd!