Skip to content

Wassenaarse VVD: fietsroute naar sportverenigingen moet veiliger

7 oktober 20222 minute read

Kinderen moeten veilig naar hun sporttraining of muziekles kunnen fietsen. De Wassenaarse VVD wil daarom dat de fietsroute op de Dr. Mansveltkade op korte termijn wordt aangepakt. De weg is onoverzichtelijk en er is te weinig ruimte voor de kwetsbare fietser, zegt Charlotte Rogge.

Aan de Dr. Mansveltkade liggen de voetbalvelden van Blauw Zwart en de hockeyvelden en tennisbanen van De Kieviten. Ook muziekschool B+C is hier gevestigd. Elke dag fietsen er tientallen kinderen over deze drukke, hobbelige weg zonder fietspad. Op piekmomenten rijden er veel auto’s. “Een onveilige situatie,” vindt Charlotte, raadslid en woordvoerder Verkeer voor de Wassenaarse VVD.

Zij stelde de fietsveiligheid van de Dr. Mansveltkade afgelopen maandag aan de orde in de commissievergadering, waar de actualisering van het Realisatieplan Verkeer werd besproken. In dit plan staan projecten die moeten bijdragen aan de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Wassenaar, maar de belangrijke fietsroute op de Dr. Mansveltkade wordt niet genoemd. Charlotte stelde daar vragen over aan wethouder Van Sloten van Verkeer.

Die kwam echter met een onbevredigend antwoord. Er staat een lichte herinrichting gepland, met wat belijning, maar daar blijft het bij als het aan de wethouder ligt. Volgens Charlotte is er meer nodig om de veiligheid op deze belangrijke fietsroute te vergroten. “Deze weg zou bijvoorbeeld als fietsstraat kunnen worden ingericht, waar de auto te gast is.” De Wassenaarse VVD gaat zich hier de komende periode hard voor maken.

In het coalitieakkoord zijn afspraken gemaakt over de herinrichting van straten en de prioriteit voor fietsers. De Wassenaarse VVD zal erop toezien dat die worden nagekomen en zal waar mogelijk actief ideeën en oplossingen aandragen om de verkeersveiligheid te vergroten. Charlotte: “We willen in Wassenaar stimuleren dat mensen zo veel mogelijk de fiets pakken en minder de auto nemen. Daarom moeten we goed kijken hoe we belangrijke fietsroutes daarop kunnen inrichten.”

Naast de Dr. Mansveltkade werd ook gesproken over het Rozenplein en de verkeersveiligheid op het Molenplein. Hierover komt de wethouder deze week nog met nieuwe informatie.

Heb je vragen/opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur dan een mail aan Charlotte Rogge, via crogge@wassenaar.nl.

Op de foto hieronder: raadslid Charlotte Rogge op de Dr. Mansveltkade met haar kinderen Carel, Julius en Josephine.

IMG 6299vvdfietsverkeer

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top