Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart MO13 staat bovenaan

8 oktober 20222 minute read

Na 1 gelijkspel en 3 overwinningen op rij kwam vandaag SJZ op bezoek om te spelen op het hoofdveld van Blauw-Zwart. Om de eerste plaats veilig te stellen moest er vandaag weer gewonnen worden. Veel supporters waren aanwezig om deze wedstrijd te volgen.

Het bleek al snel dat het verdedigend goed stond en dat SJZ er moeilijk door kwam. In de eerste minuten was het aanvallend nog een beetje zoeken. Totdat Karina een mooie pass kreeg van Candellas en dat maakte ze heel mooi af. Kort daarna had Shanna een reuzenkans. Ze had een mooie dribbel in haar voeten en schoot van dichtbij over.

SJZ kreeg ook een kans die eindigde op de paal. Maar voor de rest was keeper Nora nagenoeg werkloos.
Op een gegeven moment kreeg Femke het op haar heupen en ging ze vanaf achteren naar voren dribbelen en maakte het magistraal af. 2-0 was de stand na de eerste helft.

De motivatie voor de tweede helft was enorm. De Blauw-Zwarten kwamen als een stormram naar buiten. Kans op kans was er, maar de derde goal liet nog even op zich wachten. Tot er een overtreding op Noor kwam. Femke nam de vrije trap vanaf iets voorbij de 16 meter lijn. De keeper pakte hem maar ze trapte de bal slecht uit waardoor Femke een herkansing kreeg en  de bal vanaf 30 meter op de onderkant van de lat trapte. In de rebound maakte Candela 3-0. Blauw-Zwart werd steeds beter en de bal kwam niet meer over de middellijn. De keeper van SJZ was goed bezig en voorkwam erger.

Ook een paar buitenspelsituaties kwamen goed uit voor SJZ. Maar de druk werd te groot en Karina maakte haar tweede goal. Candela kon een paar keer ontsnappen aan buitenspel. En zo kwam ze een paar keer oog in oog met de keeper. Haar schoten misten nog kracht en precisie.

De vermoeidheid kwam in de benen, voornamelijk door het grote veld waar ze op speelden. De verdediging onder leiding van Femke, Julia, Renee en Hilaij stond pal. De mooie combinaties voorin waren er nog steeds maar er werd niet meer gescoord.  4-0 was dan ook de eindstand. De vierde overwinning op rij. Blauw-Zwart staat nog steeds bovenaan.

Volgende week volgt weer een thuiswedstrijd, tegen de buren van Voorschoten. Kom onze meiden aanmoedigen! Om 10.30 uur wordt er afgetrapt. 

Tags

Blauw-ZwartMeidenvoetbalMO13VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top